Sunt pescari nelăsați de neveste la pescuit. Mulți alții merg adesea cu copiii lor (galerie foto&video)

În fiecare weekend – în perioada când nu e prohibiție, evident – sute de pescari din județul Satu Mare se dedică aproape în totalitate pasiunii lor. Fie la pescării și bălți amenajate, fie pe râurile Someș și  Tur. Pescuitul nu este, pentru ei, doar o îndeletnicire relaxantă oarecare, ci este chiar o parte foarte importantă din viața lor. Mulți dintre ei transmit această pasiune și copiilor lor, care uneori – mai norocoși sau mai intuitivi decât părinții care-i dăscălesc – reușesc să captureze pești care aproape îi egalează în greutate (galeria foto-video de la finalul acestui articol este mai grăitoare în acest sens decât 1000 de cuvinte!).

Alți pescari sătmăreni nu reușesc să ajungă pe mal de baltă sau de râu de fiecare dată când și-ar dori. Într-un mic sondaj, unii recunosc cu sinceritate că… nu-i lasă nevestele!

Dar adevărul este că pescarii care sunt însoțiți adesea de copii lor la partidele de pescuit sunt mult mai numeroși. Iată câteva exemple de astfel de frumoase povești pescărești de familie petrecute în ultimele zile la Pescăria Szegedi (Halmeu), balta Ladyk (Oar), balta Porumbești, balta Havași (Cionchești), dar și pe malurile Someșului și ale Turului – copiii sunt în prim-plan.

 

Gepostet von Bereczki Gabor Zsolt am Montag, 1. Juli 2019

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.