5 instituții din Carei colaborează perfect pentru promovarea oamenilor de cultură din oraș. Azi a fost pictorul Lendvay Zoltan (foto)

Astăzi, 7 iulie 2019, cu începere de la ora 12.30, în Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi din municipiul Carei a avut loc vernisajul expoziției aniversare de pictură a artistului Lendvay Zoltán, cu ocazia împlinirii vârstei de 60 de ani.

Expoziția a fost deschisă de Bogdan Georgescu, directorul Direcției de Cultură a municipiului Carei și Sróth Ödön, scriitor și președinte al Asociației Culturale „Kaffka Margit”. În cadrul evenimentului a mai luat cuvântul și Eugen Kovács, primarul municipiului Carei, care i-a înmânat artistului titlul de „Pro Urbe”, în semn de apreciere pentru întreaga sa activitate artistică și pentru faptul că reprezintă cu onoare orașul Carei atât la expozțiile și taberele de creație organizate în țară, cât și la cele de peste hotare. Artistul Lendvay Zoltán, vizibil emoționat, a mulțumit tuturor celor care i-au fost alături la acest eveniment important și a prezentat câteva detalii despre picturile realizate.

Expoziția, ce cuprinde 60 de lucrări de pictură în ulei, reprezentând peisaje, portrete și natură statică, poate fi vizitată până în data de 13 iulie 2019, conform programului de vizitare a castelului.

Momentul artistic a fost realizat de Acoustic Station (Bogdan Georgescu, Szűcs József și Marius Georgescu). Aceștia au interpretat instrumental două melodii din repertoriul internațional. Eleva Kocsis Anet a recitat două poezii.

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local al Municipiului Carei, Direcției de Cultură a Municipiului Carei, Centrului Cultural al Municipiului Carei și Fundației Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.