VALORILE SĂTMARULUI. La doar 5 ani, micul șahist Balazs Kovacs mai reușește o performață superbă la un concurs internațional (galerie foto)

“Șahist de mare performanță la numai 5 ani. Și-l cheamă Balazs. Kovacs Balazs. Un nume despre care în mod cert vom mai auzi atunci când va veni vorba de rezultate excelente ale șahiștilor sătmăreni.” Exact așa începea, în data de 19 iunie a.c., articolul din Sătmăreanul.net în care informam că Balazs Kovacs a obținut locul 3 la Festivalul de șah Lions de la Cluj Napoca. S-a dovedit că am avut dreptate: micul șahist sătmărean Balazs Kovacs a mai obținut un succes impresionant pentru vârsta lui – locul 2 la Festivalul Internațional de Șah FISCA (desfășurat la Jupiter-Constanța în perioada 21-30 iunie 2019), un concurs care a reunit peste 450 de participanți din țară și străinătate. Dacă e să luăm drept criteriu numărul de participanţi, la categoria concursuri private FISCA este cel mai mare din România.


Ediţia din acest an a cuprins cinci turnee, la diferite categorii de vârstă.
La acest al 23-lea concurs din acest an, CS Voinţa Satu Mare a participat cu trei mici şahişti la acest prestigios concurs. Și, așa cum precizam la începutul acestui articol, micul (doar la vârstă) sătmărean Balazs Kovacs a obținut locul 2 la turneul Piticot U6. Din totalul de 9 puncte posibile, el a acumulat 6,5. La această categorie, turneul a avut 16 participanţi. Și Balazs Kovacs a fost cel mai tânăr – dacă se poate spune așa, având în vedere faptul că are doar 5 ani – din acest turneu.
La turneul dedicat şahiştilor sub 8 ani, Dominik Seletye a ocupat în final locul 12 cu 6 puncte, iar Abel Kovacs locul 23 cu 5 puncte.
Ei sunt legitimați la CS Voința Satu Mare și pregătiți de Ciprian-Sorin Muntean (maestru FIDE) în colaborare cu Zoltan Pall.
Mai departe, în viitorul mai apropiat, pentru șahiștii – mai mici și mai mai mari – de la CS Voința Satu Mare urmează competițiile de la Arad în 24-27 iulie și Festivalul Internațional de Șah de la Satu Mare din perioada 2-8 august a.c.

Iată câteva instantanee foto din concurs – plus festivitatea de premiere, evident.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.