O nouă generație de mecanici auto, electricieni și instalatori intră ”în pâine”. Datorită Liceului Unio-Traian Vuia

 

E lipsă cronică de meseriași cu adevărat calificați pe piața muncii din județul Satu Mare (și nu numai – penuria e la nivel național de ani de zile).Sistemul de învățământ, anchilozat și dinozauroid cum e, nu mai ține de multă vreme pasul cu cerințele reale ale pieței muncii. Din fericire, mai există mici – și importante – excepții.

Ieri, 4 iulie,absolvenții anilor finali ai claselor profesionale de la Liceul Tehnologic UNIO – TRAIAN VUIA din Satu Mare și-au luat rămas-bun de la dascălii lor și de la școală, fiind pregătiți să activeze mai departe, la modul concret, în meserii de prestarea cărora au mare nevoie o mulțime de sătmăreni. E adevărat, rămâne de văzut câți dintre ei vor munci la Satu Mare și nu în străinătate..

Este vorba de absolvenții claselor XI A, profil – mecanic auto, XI B, mecanic auto// electrician aparate și echipamente electrice și energetice și XI C, instalator instalații tehnico-sanitare și de gaze.

Zeci de elevi, părinți și profesori au luat parte ieri la festivitatea de absolvire a acestor elevi. Coșuri și buchete de flori, discursuri, mini albume cu poze și activități ale elevilor, diplome, premii, emoții, iată deja amintiri de mâine ale unor ani petrecuți cu folos pe băncile școlii.

După intonarea Imnului  de Stat și a Gaudeamus-ului, directorul unității școlare, prof. dr. Popescu Vlaicu, le-a adresat elevilor câteva cuvinte emoționante, concluzionând astfel: „Trăiți-vă viața frumos și o să rămâneți frumoși și tineri toată viața!”.

A urmat o ședință foto unde toată lumea a vrut să se pozeze cu toată lumea.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.