Acțiuni de vaccinare anti-turbare a vulpilor din pădurile județului. Plus măsuri împotriva pestei porcine

Inspectorii  Direcției  Sanitare  Veterinare  și  pentru  Siguranța  Alimentelor (DSVSA)  Satu-Mare au realizat, în timpul acestei săptămâni, 127 acțiuni de control. Verificările au vizat : exploatații profesionale și non profesionale de animale, primării, cabinete medicale veterinare, asociații și fonduri de vânătoare, acțiuni în traficul rutier.

În cadrul acțiunilor tematice, au fost verificate următoarele aspecte: condițiile de bio securitate, zoo igienă și de bunăstare a animalelor, existența documentelor de înregistrare și de mișcare a animalelor, identificarea animalelor indiferent de specie, monitorizarea și eliminarea subproduselor improprii consumului uman, existența echipamentelor de protecție, asigurarea unor stocuri de substanțe dezinfectante și dezinsectante.

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Inspectoratul de Poliție Județean Satu – Mare, Inspectoratul de Jandarmi Județean, Poliția de Frontieră Română, continuă programul de verificare în trafic, pentru prevenirea și sancționarea comerțului și transporturilor ilicite cu animale vii, produse alimentare și pentru prevenirea difuzării pestei porcine africane în județ și în această săptămână.

Ca urmare a neregulilor constatate în timpul verificărilor, inspectorii de specialitate au aplicat, 4 sancțiuni contravenționale, 4 avertismente – 4 – crescători particulari, din localitățile : – 1 Bârsăul de Sus, – 1 Orașu Nou Vii, – 1 Becheni, – 1 Satu – Mare, pentru  nedeclararea în termenul stabilit de legislație a animalelor nou achiziționate.

În această săptămână a fost demarată acțiunea de vaccinare antirabică a vulpilor la vizuină, pe întreg teritoriul județului Satu – Mare. La acțiune au participat inspectori de specialitate din partea D.S.V.S..A., Direcția Silvică și asociațiile de vânătoare din județ.

 

În continuare rămâne activ focarul de Pestă Porcină Africană într-o exploatație non profesională din localitatea Bercu Nou.

Din cei 150 de mistreți găsiți morți –  un număr de 116 capete au fost confirmați ca pozitivi, iar  din cei 1336 mistreți împușcați,  un număr de 33 de mistreți au fost confirmați ca pozitivi în fondurile de vânătoare de pe raza județului.

Toate aglomerările și expozițiile de animale din localitățile județului Satu  Mare rămân închise până la noi dispoziții.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.