ISU Satu Mare a amânat brusc exercițiul de alarmare de azi. Care este motivul

Conform unui prim comunicat al IGSU, azi dimineață, începând cu ora 10.00, urma să aibă loc un nou exercițiu  din seria dednumită “Miercurea Alarmelor”.

Sirenele din toată țara – inclusiv din localitățile județului Satu Mare dotate  în acest sens – urmau să emite semnalul „Alarmă aeriană”, care are rolul de prevenire a populației civile asupra iminenței producerii unui atac aerian. 

📢 Alarmă Aeriană (15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele)
📢 Încetarea Alarmei (un semnal continuu cu durata de 2 minute)

La mai puțin de oră după trimiterea primului comunicat, IGSU revenea cu un altul prin care anunța amânarea cu o săptămână a exercițiului de alarmare:

”În contextul desfășurării unei probe a Bacalaureatului, pentru a nu crea disconfort în rândul elevilor și profesorilor, în cursul zilei de astăzi nu vor fi verificate sirenele de alarmare publică.

Suntem alături de toți cei care parcurg “examenul maturității” și replanificam organizarea exercițiului de alarmare a populației pentru miercuri, săptămâna viitoare.

În această perioadă, utilizarea sirenelor se va realiza doar în situații reale în care este necesară dispunerea de măsuri de autoprotecție pentru populație.

Cele mai des întâlnite situaţii în care este alarmată populaţia prin intermediul sirenelor electrice şi electronice sunt dezastrele naturale și calamitățile, care pun în pericol viaţa persoanelor. Asigurăm opinia publică asupra necesităţii şi utilităţii derulării permanente a acestor antrenamente lunare” – a comunicat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.