Sătmărenii sunt invitați să cumpere distanțe de înot pentru copii bolnavi de cancer. Campania poate include lacul de la Călinești Oaș (foto&video)

După ce 3 ani la rând au tot strâns fonduri în scop caritabil prin activități care ies din tipare, doi prieteni clujeni – Szénási Zoltán și Katona Alpár – au ales să înoate prin 7 lacuri din Transilvania pentru copiii cu boli oncologice din taberele Yuppi.

În cadrul proiectului Yuppi Lake Challenge, Alpár și Zoltán și-au propus traversarea înot, a 7 lacuri din România – Lacul Tarnița și Beliș (județul Cluj), Lacul Drăgan (județul Bihor), Lacul Vidraru (județul Argeș), Lacul Zetea (județul Harghita) și Lacul Colibița (județul Bistrița-Năsăud), respectiv a unui lac-surpriză, numele lui urmând să fie publicat pe parcursul derulării proiectului. Conform celor declarate pentru SĂTMĂREANUL.NET de Keresztesi Sarolta – responsabila cu comunicarea în cadrul acestui proiect -, lacul-supriză ar putea fi chiar în județul Satu Mare. ”Aveți voi un lac foarte frumos în județ, cel de la Călinești Oaș. Încă nu e nimic stabilit concret și definitiv, dar băieții sunt extreme de tentați de această idee. Oricum, etapa de la Călinești Oaș ar putea avea loc doar cândva în cursul lunii august, programul pentru iulie fiind deja stabilit”, a declarant Keresztesi Sarolta.

Unicitatea proiectului provine din faptul că cei doi sportivi sunt în primul rând alergători și alpiniști experimentați, dar nu și înotători. Ei vor traversa lacurile întrecându-și propriile limite.

“Alergăm, bicicluim și ne cățărăm la un nivel înalt. Știm să și înotăm, dar numai ca oamenii de rând, nu la nivel profesionist. Așadar vom traversa lacurile întrecându-ne propriile limite, astfel vom putea simți și noi experiența Yuppi: cum e să trecem peste obstacole, să trăim un nou succes și astfel să devenim mai buni în tot ceea ce suntem” ,a rezumat Szénási Zoltán ideea principală a provocării din acest an.

Se vizează strîngerea a 49.000 de lei pentru copii

Donațiile sunt așteptate atât din partea persoanelor juridice cât și fizice. „Am început deja discuțiile cu firmele din Cluj și dorim să ne extindem fundraising-ul în întreaga țară. Companiilor li se oferă două variante de a sprijini acțiunea: au posibilitatea de a cumpăra traversarea unui lac sau a achiziționa un antrenament”, a precizat Katona Alpár. „Ne bucură nespus de mult ideea că putem să responsabilizăm și persoanele, nu numai conducerea unor companii. În anii trecuți am reușit să captăm și atenția angajaților marilor companii clujene, astfel ei organizând o strângere privată între colegi, fie ea prin organizarea unui târg de haine sau a unui ospăț, iar banii adunați astfel au fost donați taberei Yuppi.”

Anul acesta persoanelor fizice li se oferă varianta de a contribui cu sume fixe la strângere, astfel oricine își poate cumpăra o distanță de înot (100 m, 200 m sau 400 m cu 25, 50, respectiv 100 de lei), donația pe care cei doi prieteni o vor onora cu înotarea distanței achiziționate.

Link-ul unde și sătmărenii pot dona și urmări evoluția strângerii de fonduri este: https://yuppicamp.galantom.ro/lakechallenge

Cei doi clujeni, fondatori ai proiectului Rupicapra Social s-au alăturat mișcării Taberei Yuppi în anul 2016, când au parcurs 260 000 de pași – 210 kilometri în Carpații Meridionali (”YuppiRun” a pornit din Munții Făgăraș, băieții trecând prin Munții Bucegi și la finalul traseului, alergând un ultramaraton). În 2017 a avut loc ”YuppiRide”, o călătorie de 1800 de kilometri cu bicicleta de la Șăulia, jud. Mureș până la Chamonix (Franța), urmată apoi de escaladarea vârfului Mont Blanc. În 2018, în cadrul proiectului denumit ”YuppiSlide”, cei doi prieteni și-au propus traversarea pe schiuri, de la vest la est, fără ajutor exterior, a ghețarului Vatnajokull din Islanda.

De aceea, cei doi prieteni doresc să continuie proiectele devenite deja o tradiție pentru Rupicapra Social, și și-au stabilit un obiectiv de 49.000 de lei, sumă care să provină din donațiile companiilor și persoanelor fizice interesate de proiectul caritabil.

Primul lac din proiectul Yuppi Lake Challenge a fost traversat în acest weekend: Szenasi Zoltan și Katona Alpar, fondatorii Rupicapra Social, au înotat 7.6 km timp de 3 ore și 13 minute. Înotul peste Lacul Tarnița a fost cumpărat de firma Flower Solutions din Târgu Mureș, care a donat 5000 de lei copiilor cu boli cronice din Tabăra Yuppi.

Yuppi Lake Challenge // Traversarea Tarniței

Felicitări, băieți!După 3 ani la rând de strângere de fonduri prin activități care ies din tipare, anul acesta cel doi prieteni, Szénási Zoltán și Alpar Gyorgy Katona au ales să înoate în 7⃣ lacuri din România pentru copiii din taberele Yuppi CampÎn cadrul proiectului #YuppiLakeChallenge2019 primul lac traversat a fost 🏊‍♂ Lacul Tarnița (jud. Cluj) 🏊‍♂ în data de 30 iunie, 2019. Înotul a fost cumpărat de firma Flower Solutions din Târgu Mureș, printr-o donație de 5 000 de lei pentru tabără. Mulțumim 🙏Poți dona și tu, cumpărând distanțe de înot (100 m=25 lei, 200=50 lei, 400 m=100 lei) accesând link-ul: https://yuppicamp.galantom.ro/lakechallengeMulțumim Emese Ambrus și Lészai István pentru suport și materiale.

Gepostet von Clubul Sporturilor Montane Rupicapra am Montag, 1. Juli 2019

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.