Războiul total anti-vitezomani a făcut 57 de victime. Plus amenzi de peste 100.000 de lei

Polițiștii rutieri anunțaseră pe toate căile posibile faptul că pe parcursul weekend-ului care tocmai a trecut vor ieși cu efectiv complet și cu TOATE echipamentele din dotare pentru a duce un război total în special împotriva vitezomanilor de pe șoselele județului. Ei bine, câțiva zeci de sătmăreni au ignorat avertismentele. Și au pățit-o.

Prin urmare, 57 de permise de conducere au reținut polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare în acest sfârșit de săptămână, 29 – 30 iunie a.c., în urma unor acțiuni desfășurate pe raza județului Satu Mare, care au vizat combaterea accidentelor rutiere care au ca și cauză principală viteza excesiv.

  Astfel, în perioada 28 – 30 iunie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au efectuat acțiuni pentru depistarea conducătorilor auto care depășesc limitele de viteză atât în localități cât și în afara acestora, pe raza județului, ocazie cu care aplicat peste 280 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 105 000 de lei.

De asemenea, în total polițiștii au aplicat măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce în cazul a 57 de conducători auto și au ridicat 6 certificate de înmatriculare.

Din totalul permiselor de conducere reținute, polițiștii rutieri au aplicat măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce pentru 90 de zile, în cazul a 32 de conducători auto cu vârste cuprinse între 20 și 69 de ani, care au fost filmați și înregistrați de aparatul radar rulând cu viteze de la 101 km/h până la 155 km/h, atât în interiorul cât și în afara localităților, de pe raza județului Satu Mare.

Totodată, au fost depistați 5 conducători auto cu vârste cuprinse între 36 și 45 de ani, pentru care testarea cu aparatul alcooltest a indicat concentrații alcoolice cuprinse între 0,04 mg/l și 0,32 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.