Gazele se ieftinesc un pic de azi. Electricitatea nu. Comportament de stat în stat

Căteva zeci de mii de locuitori ai municipiului și județului Satu Mare vor plăti mai puțin pentru furnizarea de gaze naturale începând de azi, 1 iulie 2019. În ceea ce privește furnizarea de energie electrică, prețul actual nu scade nici un pic.

Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE) reamintește că a hotărât ieftinirea gazelor cu peste 5% pentru toţi consumatorii în regim reglementat, începând  astăzi, 1 iulie 2019.

Astfel, preţurile pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale pentru un număr de peste 3 milioane clienţi casnici (printer care se include și zeci de mii de locuitori ai județului Satu Mare) cu un consum anual mai mic de 280 MWh, calculate în conformitate cu prevederile metodologiilor în vigoare, vor înregistra o scădere de peste 5% pentru întreaga piaţă de furnizare reglementată, arată ANRE într-un comunicat de presă postat pe site.

Această evoluție este generată, în principal, de scăderea preţurilor celor doi mari furnizori de pe piaţa reglementată a gazelor naturale.

Preţul gazelor cumpărate de la E.ON Gaz Furnizare România scade cu 3,71%, iar cel al Engie România, cu 7,89%.

Prețurile pentru consumatorii casnici finali de energie electrică, în schimb, nu suferă nici o scădere. Pentru sătmăreni, acesta este de 0,43036 lei pe kwh consumat.

Oricum, în relația client obișnuit-firmă de furnizare, ambele – fie că se ocupă de partea cu gazul, fie de cea cu electricitatea – se comport adesea ca un stat în stat. Iar până la ANRE te mănâncă sfinții..

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.