O super-eficace metodă de promovare turistică a județului – FESTIVALUL MĂMĂLIGII de la ”tri hotare” din Oaș (galerie foto)

Asociaţia Grupul de Acţiune Locală Ţara Oaşului (GAL), în colaborare cu primăriile din Turţ, Bixad și Cămărzana au organizat ieri, 29 iunie – în locul de la ”Tri hotare”, cum se numește acesta prin partea locului -, o nouă ediție Festivalului Mămăligii, un eveniment axat în principal pe promovarea produselor locale din Țara Oașului în fața numeroșilor musafiri – oficialități locale (din mai toate comunele din Oas) și județene (în cap cu președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba), dar și oaspeți din străinătate (Ungaria, Franța, Ucraina, Spania) – care au asistat în direct la prepararea delicioasei mămăligi cu brânză de oaie şi jumări. Pe lângă această mâncare general-românească, evident că n-a lipsit pălinca de prune traditional-oșenească. Participanţii la acest Festival au prezentat degustătorilor şi alte reţete de mămăligă, cu diferite ingrediente.

Portul tradițional oșenesc al multor participanți și muzica populară tradițională a zonei Oașului au făcut ca acest festival să fie altceva, cu mult mai mult decât unul dedicat exclusiv gastronomiei.

Practic, acest eveniment demonstrează că promovarea turismului prin recurgerea la gastronomia locală chiar poate fi o rețetă de success – ca aceea a mămăligii tradiționale românești.

sursa foto: Ioan Rus

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.