Azi e Ziua angajaților penitenciarului Satu Mare. Cei pe care-i păzesc ei primesc mâncare mai bună

Penitenciarul Satu Mare sărbătorește azi, 29 iunie, Ziua personalului din sistemul administrației penitenciare. Data de 29 iunie – în care Biserica Ortodoxă Română îi prăzniește pe Sfinții Apostoli Petru și Pavel, ocrotitorii spirituali ai sistemului carceral din România – a fost stabilită drept zi festivă a angajaților din penitenciare prin Legea 293 din 28 iunie 2004 privind Statutul funcţionarilor publici din Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

‘’Activitatea profesională a lucrătorilor de penitenciare se desfășoară în slujba comunității, conrtibuind la apărarea ordinii publice și siguranței naționale indiferent de dificultățile și riscurile pe care această profesie le implică. Datorită integrității, responsabilității și profesionalismului lucrătorilor din penitenciare, societatea este un spațiu mai sigur, iar persoanele private de libertate primesc o nouă șansă de a-și forma o atitudine corectă față de ordinea de drept și de regulile de conviețuire socială, în vederea reintegrării în comunitate‘’ – se arată într-un comunicat al Penitenciarului Satu Mare semnat de directorul instituției, comisarul șef de penitenciare Romeo Petru Poiană (foto).

Pentru marcarea acestei zile, conducerea Penitenciarului Satu Mare a programat o serie de manifestări ce urmăresc valorizarea personalului de penitenciar care s-a remarcat în mod pozitiv în activitatea desfăşurată în scopul dezvoltării spiritului de apartenenţă la această categorie profesională.

De asemenea, deținuții resimt și ei, oarecum, faptul că e zi de sărbătoare în sistemul penitenciar – primesc un meniu îmbunătățit (prin comparație cu cel pe care-l primesc de obicei).

sursa foto: penitenciare.info

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.