Sătmăreanul Ioan Mircea Pașcu e propus pentru funcția de comisar european

Politicianul Ioan Mircea Pașcu, originar din județul Satu Mare – cu care a păstrat multe legături și în timpul exercitării mandatelor sale de europarlamentar la Bruxelles – este propus pentru funcția de comisar european. În caz de reușită, România va avea un nou comisar european după Dacian Cioloș – fost comisar european pentru agricultură – și Corina Crețu (care tocmai ăși încheie activitatea de comisar european pentru dezvoltare regională).

Ioan Mircea Pașcu – născut în data de 17 februarie 1949 la Satu Mare- este om politic român foarte cunoscut pe plan international pentru capacitățile sale de analiză geopolitică, fost  vicepreședinte al Parlamentului European, profesor titular al cursurilor ”Mari teme ale politicii mondiale”, ”Politica externă a României”, ”Relațiile Externe ale Uniunii Europene” ținute la Departamentul de Relații Internaționale și Integrare Europeană din SNSPA.

Căsătorit, tată a trei fete, Pașcu este unul din fondatorii Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative, al cărei Departament de Relații Internaționale l-a condus între anii 1990 și 1996.

În 2002 i-a fost conferit Ordinul Național „Steaua României” în grad de cavaler.

Pozițiile-cheie din care a contribuit decisiv la succesul procesului de reformă instituțională necesar integrării României în structurile euro-atlantice îl recomandă drept una din vocile cele mai autorizate în domeniul politicii externe, de securitate și apărare din România.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.