Infectiile urinare – ce este mit si ce este realitate?

Infectiile urinare sunt afectiuni inevitabile in viata oamenilor. Inca de la cele mai fragede varste, infectiile urinare se manifesta prin febra, frisoane, prin senzatia de urinare frecventa – asadar, prin simptome lesne de recunoscut. Netratate, infectiile urinare pot duce la aparitia unor pietre la vezica, la cistite cronice si chiar la afectiuni mai complicate, care necesita internare in spital sau chiar operatie. De aceea este bine ca infectiile urinare sa fie recunoscute din timp, iar pacientii sa inceapa un tratament in acest sens.

Mituri complet neadevarate despre infectiile urinare

Se spune ca adesea infectiile urinare sunt provocate de o igiena precara, insa acesta este doar un mit, deoarece medicii urologi sustin ca si persoanele foarte riguroase in ceea ce priveste igiena pot suferi de o infectie urinara. Singurul mod prin care igiena contribuie la instalarea unei asemenea infectii este daca femeile se sterg din spate in fata si aduc bacteriile din anus spre uretra.

Contrar credintelor populare, nu numai femeile sufera de infectii urinare, ci si barbatii. Barbatii sunt predispusi la cel putin un episod de infectie urinara pe parcursul vietii.

Se mai spune ca femeile active sexual pot dezvolta infectii urinare, insa realitatea este ca si femeile la menopauza, precum si fetele virgine sunt predispuse la a dezvolta infectii urinare. Un alt mit despre infectiile urinare este acela ca usturimea este primul simptom al unei infectii urinare. Usturimea poate aparea si in cazul candidozei sau al vaginitei bacteriene la femei.

Nu in ultimul rand, oamenii trebuie sa stie ca infectia urinara nu trece de la sine. Aceasta trebuie tratata fie cu medicamente naturiste, fie cu medicamente alopate, pentru a preveni aparitia complicatiilor.

Remedii naturiste si suplimente pentru infectiile urinare

Unul dintre cele mai cunoscute tratamente naturiste pentru a preveni si trata infectiile urinare este merisorul. Ceaiul de merisor, precum si suplimentele pe baza de merisor se vor dovedi o metoda eficienta de tratare a infectiilor urinare. Usturoiul este un antibiotic natural, care are proprietati antibacteriene si antifungice si care contribuie la grabirea eliminarii infectiei urinare.

Vitamina C stimuleaza sistemul imunitar si grabeste vindecare, in timp ce ceaiurile din coada-calului, troscot, pir, cozi de cirese si visine, din matase de porumb sunt utile pentru tratarea infectiilor urinare. Sunt indicate si plante cu efect astringent si diuretic, precum afinul si turita mare, dar si plante cu efect asociat depurativ, precum papadia, trei frati patati, brusturele, anghinarea, sanzienele, frasinul, iar lista poate continua.

In ceea ce priveste suplimentele alimentare, Minifarmonline.ro ofera pacientilor care sufera de infectii urinare posibilitatea de a le trata cu Uractiv Forte, care protejeaza impotriva radicalilor liberi din inflamatii si infectii si are rolul de a creste cantitatea de urina eliminata, ameliorand senzatia de disconfort.

De asemenea, Urisan de la Sun Wave este un supliment alimentar care contine extract de afine rosii si D-manoza, cu rolul de a mentine sanatatea tractului urinar si de a elimina disconfortul la urinare. In plus, acest supliment alimentar este o sursa bogata in taninuri si flavonoizi cu efecte benefice pentru sanatate.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.