Ministrul Apărării, Gabriel Leș:”Ziua Drapelului Național este o sărbătoare a noastră, a tuturor !”

Pentru toți cetățenii României, drapelul țării are o semnificaţie cu totul aparte. E unul dintre cele mai importante simboluri care ne identifică foarte clar – ca țară și ca popor – în lume. Dar pentru militarii români, cei care activează, luptă și uneori își sacrifică viața sub culorile drapelului național, acesta are un sens și un rost cu totul și cu totul aparte.

Astfel că este foarte firesc ca ministrul Apărării Naționale, sătmăreanul Gabriel Leș, să exprime ceva din această semnificație specială. Așa cum, dealtfel, a și făcut-o azi dimineață:

”Pentru militari, drapelul are o semnificaţie cu totul aparte.

Memorabile sunt cuvintele rostite, în anul 1863, în faţa ostaşilor români, de către domnitorul Alexandru Ioan Cuza, cu prilejul decernării primelor drapele de luptă ale armatei: “Steagul e #Romania ! Acest pământ binecuvântat al Patriei, stropit cu sângele străbunilor noştri şi îmbelşugat cu sudoarea muncitorului. El este familia, ogorul fiecăruia, casa în care s-au născut părinţii, unde se vor naşte copiii noştri !… Steagul e totodată trecutul, prezentul şi viitorul ţării, întreaga istorie a României”.

Şi astăzi, ostaşii îl poartă cu firească mândrie pe însemnele, uniformele lor şi pe tehnica de luptă. Ei l-au făcut cunoscut în întreaga lume acolo unde armata a fost și este prezentă în #misiuni și exerciții internaționale.

Ziua Drapelului Național este o sărbătoare a noastră, a tuturor, de aceea salut, cu respect și necondiționată apreciere, pe toți compatrioții noștri care simt și trăiesc românește oriunde s-ar afla.
La mulţi ani!”, a scris Gabriel Leș pe contul său de Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.