România U21 confirmă parcursul excelent de la Campionatul European şi merge în semifinale de pe prima poziţie din Grupa C

Selecţionatele U21 ale României şi Franţei merg braţ la braţ în semifinalele Campionatului European de fotbal pentru tineret, după ce au remizat, scor 0-0, în ultimul meci disputat în Grupa C a competiţiei. Mai mult, cele două echipe şi-au asigurat şi prezenţa la Jocurile Olimpice din 2020, care vor avea loc în Japonia. Ultima participare a României în competiţia olimpică de fotbal a avut loc în urmă cu 55 de ani.

Meciul a fost unul marcat de miză. Aflate pe primele două locuri în grupă, cu câte 6 puncte după primele două meciuri, Romania şi Franţa erau despărţite de golaveraj. Pentru a fi sigure de prezenţa în semifinale, cele două echipe trebuiau să obtină o linie de clasament mai bună decât a Italiei, ocupanta locului al doilea în Grupa A (6 puncte şi golaveraj 6-3).

România se putea califica în semifinale şi cu o înfrângere la două goluri diferenţă, în timp ce Franţa nu trebuia să piardă acest meci. Rezultatul de egalitate a venit în mod firesc, în condiţiile în care niciuna dintre echipe nu a riscat prea mult. Agenţiile de pariuri online au luat în calcul o astfel de desfăşurare a evenimentelor. Dacă la finalul partidei cu Anglia, cota la pariuri  pentru o remiză în Franţa – România era in jur de 4.00, înainte de startul meciului ea scăzuse până la 1.65.

Chiar dacă nu au mai avut startul furibund din meciurile cu Croaţia şi Anglia, băieţii antrenaţi de Mirel Rădoi au fost mai incisivi, situaţiile clare de gol fiind trecute în contul lor. Puşcaş, de două ori, şi Florinel Coman au avut şansa să aducă victoria echipei noastre, dar au fost imprecişi în faţa porţii. Mai mult, echipa României putea să beneficieze de un penalty în minutul 18, când Cicâldău a fost faultat în careu, dar arbitrul bulgar Kabakov a refuzat să consulte VAR-ul.

Miza jocului şi sarcinile preponderent defensive şi-au pus amprenta asupra echipei noastre.Totuşi, Ianis Hagi a reuşit în multe momente să lumineze jocul cu pase foarte precise, dar colegii săi nu au putut să le fructifice. De remarcat este faptul că echipa noastră a afişat multă siguranţă, cu atât mai mult cu cât selecţionerul a făcut 5 schimbări în unsprezecele de start. Au jucat din primul minut Adrian Rus (în locul lui Paşcanu), Florinel Coman (în locul lui Andrei Ivan), Radu Boboc (în locul lui Florin Ştefan), Dragoş Nedelcu (în locul lui Tudor Băluţă) şi Darius Olaru (în locul lui Dennis Man). Pe parcursul meciului au fost schimbaţi Alexandru Cicâldău şi George Puşcaş, doi dintre jucătorii de travaliu ai echipei noastre.

Cum toţi fotbaliştii nostri sunt valizi medical, iar cei 6 care aveau cartonaş galben au evitat suspendarea, Mirel Rădoi va avea la dispoziţie întreg lotul pentru semifinala cu Germania. Problemele selecţionerului sunt legate de recuperarea fizică a jucătorilor, dar mai ales de condiţiile meteo din timpul meciului. Deşi, iniţial, startul partidei fusese anunţat pentru ora 22:00, organizatorii au decis ca acesta să se desfăşoare de la 19:00, când sunt anunţate temperaturi de 36 de grade Celsius.

Ca în toate meciurile de la această competiţie, băieţii nostri pleacă cu a doua şansă. Germania, campioana în exerciţiu, a arătat un fotbal de calitate, dar moralul tricolorilor este la cote inimaginabile în urmă cu câteva luni. Faptul că nemţii au primit gol în toate cele 3 meciuri jucate la acest Campionat European arată că acestia nu sunt de neînvins. Bazându-se şi pe sprijinul necondiţionat al suporterior, ,,tricolorii cei buni”, cum sunt alintaţi de presa românească, promit că meciul de joi nu va fi capătul drumului.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.