Ministrul Gabriel Leș, alături de șefa Agenției Europene de Apărare, Federica Mogherini (galerie foto)

Ministrul Apărării, sătmăreanul Gabriel Leș, a participat astăzi – 25 iunie 2019 -, alături de șeful Agenției Europene de Apărare, Federica Mogherini, și directorul executiv, Jorge Domecq la ceremonia prilejuită de sărbătorirea a 15 ani de la înființarea Agenției, ceremonie organizată la sediul acesteia din Bruxelles. Cu această ocazie, sătmăreanul Gabriel Leș – reprezentantul României la aceste festivități -, a fost printre cei puțini invitați să țină un discurs, discurs în care a scos în evidență rolul extrem de important al acestei structuri de apărare pentru securitatea europeană și implicit a României.

Am participat astăzi, la Bruxelles, alături de șeful Agenției Europene de Apărare, Federica Mogherini, și directorul executiv, Jorge Domecq, la ceremonia prilejuită de sărbătorirea a 15 ani de la înființarea Agenției, ceremonie organizată la sediul acesteia din Bruxelles.
În cadrul discursului susținut ca reprezentant al Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, am apreciat rolul central al Agenției Europene de Apărare în cadrul eforturilor #UE în direcția securității și apărării.
Totodată, am reafirmat relația excelentă de colaborare cu #EDA pe perioada deținerii de către #România a Președinției Consiliului UE, sunt convins că relația de colaborare va continua la același nivel și în viitor, contribuind astfel substanțial la dezvoltarea inițiativelor comune în domeniul apărării.
Cu același prilej, țara noastră a primit numeroase aprecieri pentru succesul înregistrat în derularea Președinției Consiliului UE. A fost un efort de echipă ce a demonstrat fără tăgadă locul și rolul României în constelația europeană”, a scris ministrul Apărării Gabriel Leș pe contul său de Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.