FOTBAL. Cum se califică România U21 în semifinalele Campionatului European? Vezi calculele complete ale FRF

După cum foarte bine știu toți microbiștii sătmăreni, echipa României are șase puncte și este liderul Grupei C după primele două meciuri disputate la Campionatul European de tineret. Un singur punct îi desparte pe tricolori de calificarea în semifinalele competiției și la Jocurile Olimpice din Japonia 2020. Scenariile se complică însă dacă echipa pregătită de Mirel Rădoi va fi învinsă de Franța. 

Potrivit frf.ro, dacă în ultimul meci din grupă, cu Franța, vom învinge sau facem egal, vom câștiga grupa (egalitate de puncte cu Franța, dar golaveraj mai bun) și ne vom califica în semifinalele Campionatului European și la Jocurile Olimpice din Japonia 2020.

Dacă pierdem cu Franța, vom termina sigur pe locul 2 în grupă, cu 6 puncte, și e nevoie să devenim cel mai bun loc 2 din cele 3 grupe de la Euro ca să mergem mai departe. Situație fericită de care ne pot priva doar niște scenarii puțin probabile, care depind exclusiv de o înfrângere a noastră la scor mare cu Franța. Iată-le:

  • În grupa care se joacă azi, scenariul negru 1 spune că Spania nu bate Polonia, iar Italia bate Belgia la o diferență de scor, coroborată cu înfrângerea noastră, care îi oferă un goalveraj mai bun (acum noi avem +5, iar Italia are +1).
  • În grupa care se joacă azi, scenariu negru 2 spune că Italia bate Belgia + Spania bate Polonia și se face clasament în trei (Polonia-Italia-Spania la egalitate de puncte). Dacă victoria Spaniei e la 3 goluri, Italia vine pe doi și revenim la scenariul negru 1. Dacă Spania bate la unu sau 2 goluri diferență, doar un dezastru cu Franța îi poate ajuta (acum noi avem +5, Spania are -1).
  • În grupa care se joacă mâine, dacă Danemarca va câștiga cu Serbia iar Germania nu pierde cu Austria, contează la ce diferență câștigă danezii versurs diferența la care am pierde noi cu Franța (acum noi avem +5, danezii au 0).
  • În grupa care se joacă mâine, dacă Germania pierdu cu Austria și Danemarca bate Serbia, se face clasament în trei (Germania-Austria-Danemarca la egalitate de puncte). Înfrângerea nemților la limită ne întoarce la scenariul “diferența victoriei danezilor vs diferența înfrângerii noastre cu Franța”. Ar mai fi varianta unei victorii zdrobitoare a Austriei cu Germania, în contexul unui scor similar pentru Franța cu noi. Dar să ne concentrăm pe fotbal, nu pe iluzii, se arată pe site-ul oficial al FRF.

Clasament Grupa C:

1. România (8-3) 6 puncte
2. Franța (3-1) 6
3. Anglia (3-6) 0
4. Croația (1-5) 0

Programul grupei C:

18 iunie 2019: România – Croația 4-1, Anglia – Franța 1-2

21 iunie 2019: Anglia – România 2-4, Franța – Croația 1-0

24 iunie 2019: Franța – România (Cesena, 22:00), Croația – Anglia (San Marino, 22:00).

Au mai rămas de disputat:
 
Grupa A
22 iunie: Belgia – Italia, Spania – Polonia
 
Grupa B
23 iunie: Austria – Germania, Danemarca – Serbia
 
Grupa C
24 iunie: Franța – ROMÂNIA, Croația – Anglia

sursa: hotnews.ro

sursa foto: playwin.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.