DESCOPERIRE. Tinerilor au început să le crească un fel de coarne (foto)

Tehnologia mobilă a transformat modul în care trăim, citim, muncim, comunicăm, modul în care facem cumpărături, dar și modul în care ne construim relațiile. Însă ceea ce nu știm este modul în care aceste mici dispozitive ne remodelează scheletul, modificându-ne nu doar comportamentele, ci, probabil, și corpurile pe care le locuim. Astfel, potrivit unor noi cercetări, tinerilor au început să le crească un fel de coarne din cauza posturii în momentul în care folosim telefoanele mobile, relatează Washington Post.

Noi cercetări în domeniul biomecanicii sugerează că tinerii au început să dezvolte o serie de excrescențe osoase foarte similare cu coarnele în spatele craniilor – ciocuri osoase cauzate de de înclinarea înainte a capului, care schimbă greutatea dinspre coloana vertebrală la mușchii din spatele capului, producând creșterea osului în zona în care se conectează tendoanele și ligamentele. Transferul de greutate care cauzează acumularea poate fi comparată cu modul în care pielea se transformă într-o bătătură ca răspuns la presiune sau frecare.
Rezultatul este un cârlig sau un corn care se ivește din craniu, chiar deasupra gâtului.

Astfel, potrivit unor cercetători de la Universitatea Sunshine Coast din Queensland, Australia, smartphone-urile conturează forma umană, din cauză că utilizatorii se înclină pentru a vedea ce se întâmplă pe dispozitivele miniaturale.

sursa: hotnews.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.