Ioana Bran, la un forum la nivel înalt despre securizarea frontierelor europene

 

Ioana Bran, deputat PSD de Satu Mare, participă azi la un important forum la nivel înalt organizat la Palatul Parlamentului și prezidat de premierul Viorica Dăncilă.

Într-o postare pe contul său de Facebook, tânăra politiciană sătmăreană face precizări despre subiectul principal al acestui forum.

”România are a doua cea mai lungă frontieră externă a UE după Finlanda – 2070 km, din care 1877 km îi reprezintă frontiera terestră. Fiecare stat-membru are obligația de a lua toate măsurile pentru a asigura securitatea frontierelor sale.

În prezența premierului Viorica Dăncilă și a ministrului de Finanțe Eugen Teodorovici, reprezentanți ai autorităților, ai mediului de afaceri, ai patronatelor și asociațiilor s-au reunit astăzi la Palatul Parlamentului la forumul „Managementul integrat al frontierelor în contextul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene”, organizat de Intact Media Grup.

Specialiștii arată că România pierde în fiecare an sume importante din cauza contrabandei cu țigări, legume, fructe, combustibili sau alcool. De asemenea, siguranța frontierelor presupune și combaterea traficului cu mărfuri falsificate – haine, produse electronice, alimente sau băuturi care pot pune în pericol sănătatea oamenilor – iar eforturile pentru a avea frontiere inviolabile trebuie intensificate.

Asigurarea securității frontierelor externe reprezintă una dintre cele mai importante garanții pentru funcționarea eficientă a spațiului european fără controale la frontierele interne.

Vă reamintesc faptul că progresele înregistrate de România în securizarea frontierelor au fost confirmate la 11 decembrie anul trecut, atunci când Parlamentul European a aprobat Rezoluția prin care se cerea admiterea României și a Bulgariei în spațiul Schengen. Raportul a fost votat cu 514 voturi „pentru”, 107 „împotrivă” și 38 de abțineri.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.