Balazs. Kovacs Balazs. Șahist de performanță la doar 5 ani

 

Șahist de performanță la numai 5 ani. Și-l cheamă Balazs. Kovacs Balazs. Un nume despre care în mod cert vom mai auzi atunci când va veni vorba de rezultate excelente ale șahiștilor sătmăreni. Există premise foarte clare în acest sens.

Fiind încă în grupa mijlocie la grădiniță, Kovacs Balazs încă nu știe să citească sau să scrie – dar deja excelează la sportul minții. El a reușit să obțină o frumoasă medalie de bronz la Festivalul Internațional Lions de la Cluj-Napoca. Nu a fost deloc intimidat de faptul că a trebuit să concureze cu mulți copii care erau mai mari decât el (concursul de șah rapid s-a desfășurat între copii cu vârsta de până la 8 ani).

Kovacs Balazs a încheiat această competiție pe locul 3, cu 4 puncte obținute din șase runde.

El este legitimat la CS Voința Satu Mare și pregătit de Ciprian-Sorin Muntean (maestru FIDE) în colaborare cu Zoltan Pall.

În continuare, pentru șahiștii – mai mici și mai mai mari – de la CS Voința Satu Mare urmează competițiile FISCA din 21-29 iunie, Arad 24-27 iulie și Festivalul Internațional de Șah de la Satu Mare din perioada 2-8 august a.c.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.