Festivalul Tradițiilor și Meșteșugurilor la Păulesti(foto)

Duminică, 16 iunie 2019, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare și în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Păulești, a organizat la Muzeul Comunei Păulești din localitatea Amați, cea de-a IV- a ediție a Festivalului Tradițiilor și Meșteșugurilor.

Evenimentul a fost centrat pe activități artistice, iar meșterii populari din Țara Oașului, Zona Codrului și de la Asociația Borokagyökér, au avut ocazia să-și prezinte măiestria.

Ideea festivalului este aceea de a promova tradițiile și valorile tradiționale. Un element specific al comunei Păulești fiind multiculturalitatea, programul artistic oferit de artiștii sătmăreni și nu numai, a fost unul pe placul tuturor participanților.

În program au evoluat: cunoscuta interpretă de muzică populară, Sava Negrean Brudașcu, alături de Ioan Berci; Petrică Mureșan, Adelina Costina; Ansamblul Folcloric al Județului „Doruri Sătmărene” – Zona Codru și Țara Oașului – soliști: Silvia Șuth, Darius Câmpean, Bogdan Bota; Ansamblul Folcloric al Județului – Szatmár Megyei Szamoshát Néptáncegyüttes – dansuri ungurești și șvăbești; Ansamblul Folcloric „Cetatea Codrului” – Ardud; Ansamblul Folcloric „Vatra” – Santău; Formația de dansuri țigănești din Pișcolt și Școala Gimnazială Păulești.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.