Ministrul Leș a participat la Black Sea and Balkans Security Forum

Ministrul Apărării Naționale, sătmăreanul Gabriel Leș a participat astăzi (14 iunie) la conferința internațională Black Sea and Balkans Security Forum, care a avut loc la Mamaia.

Am prezentat o evaluare a situaţiei de securitate din zona Mării Negre, apreciind că evoluţia acesteia poate fi îngrijorătoare în condiţiile în care Rusia are interese strategice în acest spaţiu geografic, încercând să-şi asigure dominaţia militară şi să limiteze postura regională a #NATO.
Cred cu tărie că este necesară o strategie pe termen lung pentru zona Mării Negre, care să aibă ca principale obiective monitorizarea permanentă a acţiunilor Rusiei în regiune, consolidarea capacității de rezilienţă internă a partenerilor faţă de presiunile din partea acestei ţări, dar şi consolidarea posturii de descurajare şi #apărare a NATO în zonă.
Abordarea aliaţilor pentru regiunea Mării Negre, susţinută la Washington în luna aprilie a acestui an, reprezintă un pas important în această direcţie.
Un alt subiect dezbătut a fost situaţia de securitate din Balcanii de Vest, angajamentul de stabilizare a Balcanilor de Vest şi integrarea lor în comunitatea euro-atlantică rămân puncte centrale pentru strategia noastră asupra regiunii, iar securitatea şi stabilitatea în zonă sunt de o importanţă strategică deosebită pentru #România.” a declarat acesta la finalul conferinței

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.