Puncte de prim ajutor în magazinele Lidl

Azi, 13 iunie, Departamentul pentru Situatii de Urgenta, cu sprijinul LIDL Romania si al Fundatiei pentru SMURD lanseaza programul national „Punct de prim ajutor. Fii salvator!”, pentru educarea populatiei in acordarea primului ajutor in situatii de urgenta si dotarea unor spatii publice intens tranzitate. Prin tehnica avansata folosita, acest echipament devine un punct de prim ajutor, menit sa salveze populatia in  situatii de urgenta, pana la sosirea echipajelor medicale SMURD sau a Serviciilor de Ambulanta.


 
Programul national „Punct de prim ajutor. Fii salvator!” presupune dotarea spatiilor publice si comerciale, in total 370 de locatii la nivel national.  Dintre acestea, 105 echipamente medicale avansate vor fi instalate in locuri publice din Bucuresti (27), Iasi (12), Timisoara (12), Cluj (12), Constanta (12), Oradea (10), Sibiu (10) si Targu Mures (10), restul fiind amplasate in toate magazinele Lidl din Romania.


 
Acest tip de echipament, care poate acorda primul ajutor pacientilor cu diferite afectiuni poate fi utilizat cu minima pregatire sau pe baza indicatiilor date de aparat sau dispecerat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.