Labirintul reciclării la Odoreu

Primăria Odoreu a fost ieri, 12.06.2019, gazda festivității de evaluare şi premiere a unităților de învățământ care au colectat cele mai mari cantități de flacoane de tip PET pe elev, în cadrul proiectului de educație ecologică ”Labirintul reciclării” și în cadrul proiectului INTERREG ROHU62 ,,Coridor verde fără frontiere”.
În perioada anului şcolar 2018-2019, un număr de 75 de şcoli şi grădinițe înscrise în Programul de Educație Ecologică,,Cel mai tare la reciclare” respectiv ,,Labirintul reciclării” inițiate de APM Satu Mare, au colectat 7,8 tone de flacoane de plastic care corespund unui număr de 156.520 buc.de PET-uri, (greutatea medie a unui flacon fiind de aprox. 50g).
O parte din această cantitate a fost valorificată prin realizarea ”Labirintului reciclării” care va fi dat în folosință în luna septembrie la Centrul de recreere Kentaur – Atea, iar din partea rămasă se va realiza un mic pod pe brațul mort al râului Someş care urmează să fie reabilitat prin proiectul ”Coridor verde fără frontiere”.
Unitățile şcolare care s-au bucurat de aprecierea ISJ Satu Mare precum şi a echipei de proiect sunt: Grădinița cu Program Prelungit nr.6 – Locul I, Şcoala Gimnazială ,,Bălcescu-Petőfi” -Locul II, Şcolile Gimnaziale Doba şi Păuleşti reprezentată de echipajul de la Şcoala Gimnazială Ambud – Locul III, Şcolile Gimnaziale ,,Lucian Blaga” şi Vetiş – MENȚIUNE.
Ca motivație şi semn de apreciere pentru efortul depus în beneficiul mediului Grădinița cu Program prelungit nr.6 a primit din partea Organizației ECOTIC un laptop iar celelalte şcoli premiate echipamente sportive.
FELICITĂRI şi MULȚUMIRI cadrelor didactice pentru implicare şi pentru entuziasmul cu care au mobilizat tineretul pentru promovarea colectării separate a deşeurilor reciclabile în vederea atingerii obiectivelor propuse!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.