Începe întăbularea gratuită a terenurilor într-o comună din județ

In urmatoarele 30 de zile vor demara lucrarile de intabulare a aproximativ 1500 de imobile ( parcele ), in baza finantarii de 100 mii lei , asigurata prin “Programul national de cadastru si carte funciara ” pentru anul 2019.
In toamna anului 2018 ,datorita unor probleme de ordin tehnic lucrarile de intabulare gratuita , au fost contractate doar pentru cateva sute de parcele , incluse in doua sectoare cadastrale , fiind utilizati doar un sfert din banii alocati !
In prezent , sectoarele cadastrale au fost redimensionate( micsorate ) , fiind mai usor de gestionat si prezentand un interes mai mare pentru firmele de topografie!
Ca procedura de lucru…. , se masoara fiecare sector ( contine zeci sau sute de parcele si se intinde pe zeci de hectare ), dupa care se pozitioneaza fiecare parcela ,iar detinatorii terenurilor primesc titlu de proprietate ( daca nu a fost eliberat pana in prezent ) si extrasul de carte funciara !
Lucrarile se vor desfasura pe sectoarele cadastrale din toate cele 6 localitati!” anunță primarul comunei Homoroade, Simion Ardelean.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.