Consiliul Județean a împărțit aproape 28,5 milioane lei primăriilor. Primarii PSD au primit sume foarte mici

Fără voturile consilierilor PSD care au fost extrem de nemulțumiți de sumele repartizate primarilor social-democrați, Consiliul Județean Satu Mare a repartizat ieri, în ședință extraordinară, aproape 28,5 milioane de lei primăriilor din județul Satu Mare. 

Unicul proiect de pe ordinea de zi a ședinței extraordinare de azi 11 iunie a CJSM, a fost cel referitor la aprobarea repartizării pe unități administrativ-teritoriale a sumei corespunzătoare cotei de 7,5% din impozitul pe venit. Suma totală de repartizat a fost 28,492 milioane lei. Cei mai muți bani, 4 milioane, i-a primit primăria municipiului Satu Mare în timp ce Orașul Negrești Oaș , comuna Călinești Oaș și comuna Vetiș au primit zero lei.

Orașele din județ au primit, în total 2,15 milioane lei (Tășnad – 900 de mii de lei; Ardud – 800 de mii lei, Livada – 450 de mii lei). Comuna turț a primit suma cea mai mare dintre comune, cu 700 de mii lei, urmată de comunele Doba, Lazuri și Orașu Nou cu câte 500 de mii de lei.

Nu au fost explicate criteriile care au stat la baza acestei împărțiri legea lăsând la latitudinea Consiliului Județean modalitatea de realizare a acestei distribuiri.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.