Videoconferință pe tema situației meteo și hidro azi la Prefectură

Astăzi, 3 iunie 2019, în contextul evoluţiei hidrometeorologice nefavorabile şi a prognozei la fel, total nefavorabile pentru următoarele zile, ministrul afacerilor interne, Carmen Dan a convocat o şedinţă în sistem videoconferinţă cu membrii comitetelor judeţene pentru situaţii de urgenţă din toată ţara. Conform reprezentantului INMH, teritoriul naţional se va afla până joi, 06.06.2019 sub incidenţa codurilor meteorologice periculoase şi a avertizărilor de vreme severă imediată (tip now-casting) cu excepţia sud-estului extrem (Dobrogea) şi a Maramureşului şi Crişanei.

În acest moment peste 18700 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne sunt la datorie, fiind implicate şi peste 8000 de mijloace de intervenţie. În judeţul Satu Mare, din punct de vedere hidrologic râul Crasna este sub cod portocaliu de inundaţii pe sectorul Domăneşti-Berveni, iar din punct de vedere meteorologic a fost emisă o atenţionare tip cod galben pentru intervalul 03 iunie ora 10,00 – 04 iunie ora 10,00, fenomenele vizate fiind manifestări de instabilitate atmosferică şi cantităţi de apă însemnate care pot depăşi 25 l/mp şi pe arii restrânse 30-40 l/mp.

Ministerul Muncii a pregătit şi va fi propusă spre aprobare prin hotărâre de guvern o procedură simplificată de evaluare a pagubelor şi de plată a ajutoarelor de urgenţă prin intermediul Agenţiilor Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială. Acest demers va permite acordarea ajutoarelor pentru persoanele afectate de fenomenele hidrometeorologice periculoase într-un interval de timp mult mai scurt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.