Primăria Ardud vă invită la Ziua Eroilor

“În acest Război Civil al valorilor, care este dezlănțuit astăzi în lume și în societatea românească, cei care vor pierde vor dispărea din memorie.
Cei victoriosi sunt cei ce înțeleg ce se întamplă și ce trebuie să facă acum, suntem deosebiți de onorați să vă invitam să luați parte la dezvelirea și sfințirea plăcii comemorative a eroilor căzuți în perioada 20 – 22 octombrie 1944 în orașul Ardud, jud. Satu Mare. Manifestarea se va desfășura în data de 6 iunie 2019, începând cu ora 12:00 în localitatea Gerăușa, orașul Ardud.
De asemenea se vor depune coroane de flori și se va săvârși Slujba de Tedeum și la monumentele eroilor din Mădăras (ora 08:00), Baba Novac (ora 08:30) și Ardud (09:00).
Conform datelor istorice în mijlocul bătăliilor purtate în jurul Ardudului, Gerăușii, Baba Novacului și Mădărasului au murit soldați români din diferite arme. Odată cu încheierea celui de-al Doilea Război Mondial, societatea românească în semn de cinstire a ridicat diferite monumente pentru a omagia jertfa acestor oameni. Noi, cei de astăzi, dorim să cinstim la rândul nostru această jertfă și să aducem elogiu celor căzuți pe câmpurile de luptă la monumetele ridicate de înaintașii noștri în orașul Ardud.” este mesajul primarului ora;ului Ardud Duma Ovidiu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.