Accident problematic pentru salvamontiști la Tour de Tur (galerie foto)

“Tour de Tur, ediția a XIV-a a fost cea mai dură dintre toate edițiile precedente, o veritabilă etapă de supravietuire care a pus la grea încercare mentalul și fizicul concurenților, al organizatorilor, dar și al celor aflați la datorie, pentru a veghea la siguranța participanților și a interveni în caz de accidente, adică, Serviciul Public Județean Salvamont Satu Mare. Peste două sute de participanți, împărțiți pe probele de ciclism și alergare montană au avut de înfruntat condițiile de teren devenite extrem de dure din cauza condițiilor meteo capricioase ale acestei primăveri. Din păcate, competițiile dure își cer tributul, până la urmă prin asta își clădesc renumele și provoacă an de an tot mai mulți competitori, porniți în a-și cunoaște limitele sau dornici în adjudecarea trofeului! Acest lucru ne este binecunocut nouă salvamontiștilor, de aceea am luat toate măsurile posibile, pentru intervenția eficientă în caz de accidente!
Am solicitat sprijin din partea vecinilor noștri maramureșeni care au răspuns imediat solicitării noastre și cărora le mulțumim pentru sprijin și preofesionalism, structurile salvamont fiind singurele în măsură să ne acorde sprijin în salvare montană! Pe lăngă intervențiile ușoare , escoriații, entorse, epuizări, am avut parte și de un caz dificil, o cădere a unui concurent, ce s-a soldat cu un traumatism al piciorului, incident produs în cel mai inaccesibil și dificil loc al competiției.
Imediat după alarmare ne-am îndreptat cu ATV-urile din dotare către zona semnalată, pe traseu recuperând și echipajul pedestru responsabil de acel sector, astfel timpul până la găsirea și acordarea primului ajutor reducându-se la cca. 7 min. La o primă analiză a cazului, ne-am dat seama că nu putem scoate victima decît la picior, prin zona inundată a deltei râului Tur, cu ajutorul UT-lui, de aceea am solicitat și echipa de suport coordonată de Adam unde erau și colegii noștri băimăreni, Dan Benga și Marius Pteancu. Ce a urmat?…imaginile vorbesc de la sine!
Victima noastră, un tînăr deosebit, un sportiv din Carei care prin atitudinea sa ne-a ajutat mult, în buna desfășurare a acțiunii de evacuare. Îi dorim multă sănătate…și să ne vedem la anul!” au declarat cei de la Salvamont Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.