2565 de cereri pentru bilete de tratament depuse în 2019 în Satu Mare

Condiţiile privind acordarea biletelor de tratament balnear pentru pensionari şi asiguraţi a fost tema principală a şedinţei de azi, 31.05.2019, a Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice, şedinţă convocată de prefectul judeţului, Darius Filip.
Reprezentantul Casei Judeţene de Pensii Satu Mare, directorul executiv adjunct Radu Coşa a prezentat alocarea, condiţiile şi criteriile de acordare a biletelor de tratament. Astfel, pe anul 2019, numărul locurilor în unităţile balneare de tratament, alocate la nivel naţional, este de 59.622 de locuri, iar judeţului Satu i s-au alocat 18 serii de bilete de tratament, comparativ cu anul 2018, când au fost alocate 19 serii de bilete de tratament în cadrul cărora s-au valorificat 4574 bilete.
Solicitările de bilete sunt depuse pentru diferite perioade ale anului, fiind înregistrate până în acest moment un număr de 2565 de cereri pentru acordarea unui bilet de tratament în cursul anului 2019.
Criteriile generale în baza cărora se acordă biletele de tratament balnear, cu suportarea unei contribuţii sau în mod gratuit după caz, sunt următoarele:
– persoanele solicitante trebuie să aibă calitatea de pensionar al sistemului public de pensii, asigurat al sistemului public de pensii sau beneficiar al prevederilor unor legi speciale care reglementează dreptul la bilet de tratament balnear prin sistemul public de pensii;
– solicitanţii trebuie să dovedească existenţa unei afecţiuni medicale, care să necesite tratament balnear corespunzător.
Biletele de tratament se acordă în conformitate cu criteriile specifice, în limita locurilor repartizate pe serii, staţiuni şi unităţi de cazare şi eventualele suplimentări primite de la Casa Naţională de Pensii Publice. Criterii specifice de acordare privesc categoria de pensie a beneficiarului, cuantumul total brut al drepturilor de pensie precum şi dacă solicitantul a beneficiat sau nu de bilet de tratament balnear în ultimii doi ani. În baza acestor criterii se întocmeşte un punctaj aferent fiecărei cereri, prin însumarea punctajelor acordate pentru fiecare criteriu în parte raportat la numărul de criterii prevăzut pentru categoria respectivă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.