O invitație pentru a scăpa de râșnița dragostei de zi cu zi adresată sătmărenilor

 

O invitație deloc de neglijat. O invitație la râs cu poftă, eliberator de stresurile cotidiene. La Teatrul de Nord Satu Mare. Pentru a viziona – și participa afectiv – la ”un Spectacol interzis majorilor cu deficiențe de visare și cu sindrom de scleroză sufletească! Reprezentația poate conține limbaj poetic, nuditate sufletească cu puternice conotații de ingenuitate și scene prelungite de inocență nedisimulată”, după cum îl caracterizează organizatorii. 

Comedia ”Profesorul de franceză” de Tudor Mușatescu, în regia lui Andrei Mihalache, se joacă marți 28 mai 2019, de la ora 19.00, în Sala Mare a Teatrului de Nord. Din distribuție fac parte actorii: Dorina Nemeș, Alina Negrău, Alexandra Odoroagă, Andrei Stan, Andrei Gîjulete, Sergiu Tăbăcaru, Andreea Mocan, Ioana Cheregi, Raluca Mara, Anca Dogaru, Crina Andriucă, Tibor Székely, Carmen Frățilă, Carol Erdos, Cristian But.

”Obișnuiți cu râșnița dragostei de zi cu zi, cu materialismul feroce al iubirii concrete și concretizate, cu supele reîncălzite cu ocazia onomasticii sau a Zilei Femeii, am uitat de farmecul discret al adolescenței îndrăgostite. Spectacolul nostru se dorește a fi o tandră aducere aminte a primelor explozii sentimentale și a ”golgotei” de la a fi îndrăgostit până la a iubi, pentru maturi, iar pentru cei tineri o lecție de ”practică în producție” sau de ”lucru manual” despre întrebări și gesturi care – din păcate – sunt astăzi asumate mai mult virtual, pentru că nu poți simți căldură când săruți mâna iubitei pe mess, iar primul sărut n-are nici un gust pe facebook.” (Andrei Mihalache)

Informații și bilete: Agenția teatrală, str. Horea nr. 6; telefon: 0261712106.

Bilete online: https://www.biletmaster.ro/ron/Event/41002934/Profesorul-de-franceza

PROFESORUL DE FRANCEZĂ de Tudor Mușatescu

Regia: Andrei Mihalache

Decor și costume: Alexandru Radu

Distribuţia:
Tuți – Dorina Nemeș

Carmen – Alina Negrău

Dora – Alexandra Odoroagă/ Roxana Fânață

Dan Balint – Andrei Stan

Anibal – Andrei Gîjulete

Heruvim – Sergiu Tăbăcaru

Junona – Andreea Mocan

D-ra Cosîmbăcescu – Rora Demeter/Ioana Cheregi

Lucreția – Raluca Mara

Eleonora – Anca Dogaru

Piticu Natalia – Crina Andriucă

Dl. Grămăjoiu – Tibor Székely

Miți – Carmen Frățilă

Prof. Corlătescu – Carol Erdos/Stelian Roșian

Inginerul – Cristian But

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.