Inundațiile din Oaș determină restricții de circulație! Cum au intervenit deja autoritățile (FOTO EXCLUSIVE)

 

Inundațiile care au început deja să afecteze serios zona Țării Oașului au determinat intervenția autorităților pentru a se încerca o cât mai grabnică limitare a pagubelor.

În exclusivitate pentru cititorii SĂTMĂRENUL.NET, Cristina Vădan – purtător de cuvânt al Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa din Cluj Napoca  – a comunicat următoarele:

”Precipitațiile abundente înregistrate în perioada 20 – 21 mai 2019, cantităţi care au cumulat local peste 50 l/mp, au determinat creşteri importante în special în bazinul superior al râului Tur şi pe afluenţii acestuia, cât şi pe râul Tarna Mare, necesitând local intervenţii ale SGA Satu Mare pentru degajarea albiilor şi asigurarea secţiunilor de scurgere în următoarele zone:

– pe râul Tur superior, amonte de acumularea permanentă Călineşti-Oaș, în secţiunea podului rutier de pe drumul judeţean 109k care face legătura între localităţile Remetea Oașului şi Boinești. Drumul a fost inundat impunându-se luarea măsurii de restricţionare a circulaţiei.

– angajaţii SGA Satu Mare împreună cu SVSU Tarna Mare au intervenit cu un buldoexcavator pentru degajarea secţiunii podului de pe pârâul Tarna Mare, din localitatea Bocicău.

În momentul actual se înregistrează depășirea cotei de inundație pe râul Tur, pe sectorul situat în aval de acumularea Călinești-Oaș și depășiri ale cotelor de atenție pe râul Crasna, pe sectorul Craidorolț – Domănești și pe râul Talna, în localitatea Pășunea Mare.

Acumularea Călinești-Oaș se află în faza I de apărare, începând cu data de 21 mai 2019, ora 19.00, din cauza debitului mare afluent.

Personalul SGA Satu Mare monitorizează evoluția evenimentelor și este pregătit să intervină pe cursurile de apă, în vederea asigurării secțiunii de scurgere.

Petrică Stroi, directorul tehnic ELH al ABA Someș-Tisa, coordonează intervențiile SGA Satu Mare”.

 

sursa: Compartimentul  de presă al Administraţiei Bazinale de Apă Someş-Tisa

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.