Au terminat cu teoria. Încep practica, dar n-o să-i omoare

 

Știți vorba aia cu ”teoria ca teoria, dar practica te omoară” ? Ei bine, nu e tocmai așa. Dacă ajungi să înveți de la meseriași, indiferent de domeniu, există șanse foarte mari să nu te omoare niciun fel de practică, Pentru că există un secret transmis din generație în generație: o foarte bună corelare a teoriei cu practica. Cam asta va fi principala sarcină profesională de îndeplinit pentru șase elevi-jandarmi aflaţi în stagiu de practică în cadrul unităţii Jandarmeriei Satu Mare.
Conform comunicatului Compartimentului Informare, Relații Publice și cu Publicul, elevii ”provin din cadrul celor două şcoli care pregătesc şi instruiesc personal pentru Jandarmeria Română: Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi ”Petru Rareş” Fălticeni şi Şcoala Militară de Subofiţeri ”Grigore Alexandru Ghica Drăgăşani”.

Elevii jandarmi au fost primiţi de comanda unităţii, care prin domnul lt. col. Relu   Adrian Ştirb, le-a urat succes în această primă etapă de practică. Pentru ca tinerii să aibă parte de un stagiu de practică cât mai eficient, au fost repartizaţi unor jandarmi cu experienţă profesională care-i vor consilia şi monitoriza permanent pe întreaga perioadă de pregătire.
În perioada stagiului, elevii jandarmi, vor participa la misiunile unităţii, în cadrul cărora vor putea pune în practică noţiunile teoretice dobândite în timpul orelor de curs în cadrul misiunilor de ordine publică.
Trebuie menţionat faptul că cei ;ase elevi-jandarmi sunt originari de pe meleaguri sătmărene, au fost selecţionaţi şi recrutaţi la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Satu Mare,iar noi ne dorim ca la finalizarea studiilor aceştia să fie repartizaţi în unitatea noastră.”

 

Un Comentariu la "Au terminat cu teoria. Încep practica, dar n-o să-i omoare"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.