Spitalele din Satu Mare au primit azi 12 milioane de lei pentru aparatură medicală nouă

 

Consiliul Județean Satu Mare a primit de la Ministerul Sănătății 12 milioane de lei pentru achiziționarea de aparatură medicală și echipamente de comunicații în urgență, pentru cele trei spitale sătmărene aflate în subordine.

Astfel, Spitalul de Pneumoftiziologie va fi dotat cu următoarele aparaturi medicale: 2 aparate de ventilație, 2 DAP metre, developeză automată pentru filme radiologice și 2 aparate Roentgen diagnostic digital.

Cele mai multe echipamente vor intra în custodia Spitalului Județean de Urgență Satu Mare: aparat de ventilație mecanică compatibil cu RMN, 15 aparate de ventilație mecanică pentru adulți/copii/nou-născuți, sterilizator cu abur și formaldehidă, sterilizator cu abur, unitate de spălare manuală, stație de apă pentru hemodializă osmoză inversă, 2 monitoare de funcții vitale cu posibilitate de măsurare invazivă, 2 monitoare de funcții vitale pentru măsurare non-invazivă și 6 aparate de anestezie.

Totodată, în inventarul Spitalului Orășenesc Negrești-Oaș vor figura de anul acesta un sistem complet de video endoscopie cu gastroscop și colonoscop, 200 de paturi de spital, 2 ventilatoare mecanice, ventilator de transport și un oximetru cerebral/somatic.

Sistemul medical de sănătate reprezintă o prioritate pentru Consiliul Județean Satu Mare, fiind alocate importante fonduri din bugetul local și accesate programe naționale și internaționale pentru dezvoltarea sistemului și oferirea de servicii publice medicale performante. Mă bucur că numeroasele demersuri întreprinse în ultima perioadă pe lângă forurile din domeniu, dau roade. Calitatea unei examinări depinde în mare măsură de calitatea aparaturii, iar aceste noi echipamente vor permite o mai bună diagnosticare și monitorizare a pacienților, crescând astfel șansa de a salva cât mai multe vieți”, a declarat președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba.

Cele 12,2 milioane de lei provin din fondurile alocate de la bugetul  de stat pe anul 2019, ca urmare a bunei colaborări dintre Consiliul Județean Satu Mare, Direcția de Sănătate Publică Satu Mare și Ministerul Sănătății. Suma reprezintă 90% din valoarea echipamentelor medicale, diferența fiind asigurată de către Consiliul Județean Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.