Pregătirea serioasă a alegerilor și referendumului – episodul de ”desenat pentru președinți”

 

Prefectul Darius Filip şi judecătorul Grigore Surd, președintele Biroului Electoral Județean nr. 32 Satu Mare au condus astăzi, 20.05.2019 ședința privind instruirea președinților și a locțiitorilor secțiilor de votare din județul Satu Mare, organizată pentru alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European și a referendumului național din 26 mai 2019. Conform planificării, au fost prezenţi azi  la instruire preşedinţii şi locţiitorii desemnaţi ai secţiilor de votare din municipiile Satu Mare şi Carei.

Reprezentanţii instituţiilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (Inspectoratul de Poliție Județean, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Someș”, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi) au prezentat principalele măsuri referitoare la paza secţiilor de votare, măsurile  de apărare împotriva incendiilor dar şi măsurile de ordine publică în proximitatea secțiilor de votare și în incinta acestora.

????????????????????????????????????

În continuare au fost expuse de către reprezentanții Autorității Electorale Permanente, ai Serviciului de Telecomunicații Speciale şi ai Direcției Județene de Statistică atribuțiile ce le revin președinților și locțiitorilor secțiilor de votare pentru desfășurarea în bune condiții a alegerilor, privind modalitatea de completare a formularelor specifice procesului electoral dar şi privind operarea în Sistemul informatic de monitorizare a prezenței la vot și de prevenire a votului ilegal.

????????????????????????????????????

Marţi, 21.05.2019 şi miercuri, 22.05.2019 vor avea loc următoarele trei sesiuni de instruire a  preşedinţilor şi locţiitorilor desemnaţi ai secţiilor de votare din restul unităţilor administrativ-teritoriale din judeţ.

sursa: comunicat Instituția Prefectului Satu Mare

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.