La Satu Mare puteți vedea cam ce și cum pictează uneori deținuții

 

 

În organizarea Penitenciarului Satu Mare și a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare a organizat în data de 17 mai în Galeria de Arte a Centrului de Creație, expoziția interpenitenciară – „CULORI PRINTRE GRATII”.

În deschiderea evenimentului au luat cuvântul managerul instituției, Robert Laszlo, directorul Penitenciarului Satu Mare, Romeo Poiană, scriitorul Felician Pop, educatoarea Iugan Roana și Marcela Pop. Penitenciarul Satu Mare a fost sprijinit în vederea realizării acestei expoziții prin trimiterea de lucrări artistice, respectiv picturi pe pânză în ulei și tablouri realizate prin tehnica quilling, de penitenciarele din zona de nord vest, respectiv Oradea, Gherla și Baia Mare.

 

În cadrul acestei expoziții a participa și un deținut din Penitenciarul Satu Mare, Floruț Eugen care a susținut un concert de muzică clasică la pian. Unul dintre principalele obiective ale activități este promovarea în comunitate a unei imagini pozitive a sistemului penitenciar, precum și a problematicii reintegrării sociale.

Scopul acestor activități vizează încurajarea afirmării persoanelor private de libertate în domeniul creației artistice prin includerea acestora în activități valorizatoare.

 

sursa: comunicat de presă

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.