„Satu Mare – un centru al modei românești”. O invitație de a purta haine create de sătmăreni

 

 

Expoziția „Satu Mare – un centru al modei românești”, inaugurată aseară la sediul central al Muzeului Județean Satu Mare din Bulevardul Vasile Lucaciu, atrage atenția asupra creației de modă și industriei textile din județul Satu Mare. Este un domeniu de activitate de veche tradiţie, care prin numărul de angajați și valoarea producției pe care le-a angrenat de-a lungul vremurilor, poate fi apreciată ca un element esențial al identității economice a regiunii și chiar un element valoros al identității sătmărenilor.
Industria textilă sătmăreană reprezintă un domeniu cu care se pot mândri generațiile care au lucrat zi de zi într-o ramură competitivă,un domeniu ce poate să se constituie ca un reper în căutările identitare ale noii generații. Curatorii expoziției, Cosmin Mureșan și Felicia Grigorescu ,au conceput o expoziție inedită și originală, prin angrenarea unor repere creative din comunitate, reprezentate de designeri vestimentari independenţi și designeri de intreprinderi din societățile comerciale.

Expoziția este creativă, inedită prin includerea unei parade de modă, iar pentru a spori percepția legăturii dintre creațiile vestimentare și comunitate au fost realizate ținute vestimentare ce conțin elemnente simbolice ale clădirilor emblematice din Satu Mare.

Această expoziție este o invitație nu doar la vizionarea și aprecierea vestimentațiilor realizate  chiar de designerii sătmăreni de modă, ci și aceea de a purta astfel de creații.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.