Fumătorii sătmăreni riscă să nu mai găsească țigări. Vezi de care și de ce

Mulți dintre sătmărenii care sunt fumători riscă să fie puși în situația de a se reorienta pentru a-și putea procura popular-numita iarbă a dracului. Mai concret, este vorba despre cei care fumează îndeosebi țigări de contrabandă – alea lejer și deloc discret găsibile prin piețele din Satu Mare. De ce ? Pentru că ieri Poliția de Frontieră a făcut o captură chiar serioasă de țigări de contrabandă provenite din Ucraina. Captura a fost făcută în Maramureș, una dintre cele două zone de bază din care contrabandiștii de profil din județul Satu Mare își procură mari cantități de țigări. Este vorba de 11.999 pachete de țigări. Mai în glumă vorbind, ar fi putut fi fix 20.000 de bucăți dacă – pe motiv de ceas rău și pisică neagră, probabil – contrabandistul de pază nu ar fi rămas fără țigările personale.

Lăsând gluma deoparte, se pare că se încearcă, pe cât posibil, stoparea contrabandei cu țigări încă de la sursă. redăm integral comunicatul Poliției de Frontieră Române:

 *Ieri 18 mai a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Sighetu Marmaţiei a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări, în zona de competență.

Astfel, în jurul orei 02.20, un echipaj al poliției de frontieră a observat, pe direcția comunei Bocicoiu Mare, judeţului Maramureş, mai multe persoane care transportau în spate de la frontiera de stat către interiorul țării, spre un autoturism, mai multe colete voluminoase.

Imediat, colegii noștri au acționat pentru reținerea persoanelor în cauză, dar în momentul în care acestea au observat echipajul poliției de frontieră, au abandonat coletele și au fugit spre teritoriu statului vecin.

Persoanele în cauză au fost somate prin voce să se oprească, însă nu s-au supus, au sărit în apa râului Tisa, întorcându-se înot pe teritoriul satului vecin.

Au fost anunţate despre eveiment şi autorităţile din Ucraina, în vederea cecetării în comun a cazului.

La faţa locului au fost descoperite 24 de baxuri cu ţigări, precum şi un autoturism abandonat, marca Volkswagen, cu număr de înmatriculare specific Marii Britanii.

S-a luat măsura conducerii autoturismului în cauză, împreună cu baxurile cu ţigări, la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 11.999 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, a căror valoare este de aproximativ 140.000 lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, urmând ca la final sa fie luate măsurile legale ce se impun.

*Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava, pe timpul misiunilor de supraveghere şi control la frontiera de stat, au descoperit, în data de 17 mai a.c., în apropierea graniţei mai multe colete cu țigări.

În urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 12.000 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de 140.000 de lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.