”Culori printre gratii” – o expoziție a unor deținuți din închisorile din nord-vestul României

Penitenciaru! Satu Mare, în colaborare cu Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Satu Mare, organizează o expoziţie interpenitenciară cu Iucrări artistice realizate de deţinuţi.

Potrivit unui comunicat de presă semnat de directorul Penitenciarului Satu Mare, comisarul șef Romeo Petru Poiană, această expoziţie, intitulată „Culori printre gratii”, va debuta mâine, 20 mai 2019 – la ora 14 – şi va fi deschisă publicului larg până în data de 28.05.2019, la galeria de artă a Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Satu Mare (strada Mihai Viteazu, nr. 32, Satu Mare).

Penitenciarul Satu Mare a fost sprijinit în vederea realizării acestei expoziţii prin trimiterea de lucrări artistice (picturi pe pănză în ulei şi tablouri realizate prin tehnica quilling) din penitenciarele din zona de nord-vest: Penitenciarul Oradea, Penitenciarul Gherla şi Penitenciarul Baia Mare.

În cadrul acestei expoziţii va participa şi un deţinut custodiat de Penitenciarul Satu Mare. El va susţine un concert de muzică clasică la pian.

”Unul dintre principalele obiective ale acestei activităţii este promovarea în comunitate a unei imagini pozitive a sistemului penitenciar precum şi a problematicii reintegrării sociale.

Scopul acestor activităţi vizează încurajarea afirmării persoanelor  private de libertate în domeniul creaţiei artistice, prin includerea acestora în activităţi valorizatoare. Totodată, acest eveniment urmăreşte şi promovarea detinuţilor care dau dovadă de talent artistic, în vederea pregătirii acestora pentru punerea în libertate”, se precizează în comunicatul citat.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.