Sătmărenii sunt invitați mâine să scrie cu flori numele municipiului

 

În contextul evenimentului ecologic din 24 mai – Ziua Europeană a Parcurilor și  în acest an Agenția pentru Protecția Mediului Satu Mare invită comunitatea sătmăreană la cea de a XI a ediție a „Paradei Florilor”.

Ediția a XI a „Paradei Florilor”, se va organiza în mâine, 18.05.2019, și are ca scop în acest an nu doar conştientizarea comunităţii sătmărene privind necesitatea spaţiilor verzi, ci și valorificarea deșeurilor (îndeosebi a anvelopelor).

Ținând cont de importanța colectării selective a deșeurilor și a valorificării acestora în contextul protejării mediului, în acest an ”Parada Florilor”  se va finaliza în Centrul nou al municipiului Satu Mare, unde pe malul drept al Someșului, pe versantul digului dinspre   B-dul Transilvania va fi montat numele municipiului din 83 de anvelope care vor ”înflori” cu ajutorul copiilor participanți care vor pune ghivecele de flori aduse de acasă.

„Parada florilor” va începe la ora 10.00 de la Complexul de educaţie ecologică din Grădina Romei ”Casa verde” și va consta dintr-un alai format din care alegorice împodobite cu flori urmate de majorete, toboșari, însoţiți de participanţi care vor defila până în fața Palatului Administrativ – pe B-dul Transilvania.

Acțiunea”Parada florilor” din data de 18.05.2019 va avea următorul program:

-ora 9.45- adunarea participanților în fața ”Casei Verzi” din Grădina Romei

-ora 9.45-10.00 – depuneri de coroane la bustul lui Kiss Gedeon –  Părintele Grădinei Romei

-ora 10.00 – pornirea din fața grădinei Romei a alaiului condus de mașina alegorică îmbrăcată în flori, urmată de majorete, toboșari, însoţiți de participanţi  cu flori. Parada se va finaliza pe B-dul Transilvania în fața pasarelei din Centrul nou al municipiului unde se vor decora anvelopele aranjate sub denumirea municipiului: Satu Mare

Traseul evenimentului: Grădina Romei – Calea Traian –  B-dul  Vasile Lucaciu – P-ța Romană –  B-dul Transilvania (în fața Restaurantului Central) între orele 10.00 – 12.00.

Invităm sătmărenii să fie alături de noi la această sărbătoare, cu o floare mică în ghiveci (flori de sezon: panseluțe, petunii, crăițe, etc)  ca împreună să realizăm ”înflorirea”anvelopelor care formează numele municipiului.

Acest eveniment care se desfășoară cu tradiție la nivelul municipiului Satu Mare este momentul perfect de a reflecta cu privire la ceea ce putem să facem împreună pentru mediul înconjurător și implicit asupra sănătății noastre.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.