Azi, o expoziție foto la Carei – ”In memoriam Titus Doboș”

 

 

Astăzi, 17 mai 2018, începând cu ora 11.15, la Castelul Károlyi  din Carei va avea loc vernisajul expoziției de fotografie „In Memoriam Titus Doboș”, cu ocazia împlinirii a doi ani de la trecerea în neființă a îndrăgitului profesor și artist.

Expoziția cuprinde fotografii realizate de acesta, dar și informații biografice, puse la dispoziție de familia acestuia. Pe lângă activitatea de dascăl, Titus Doboș a fost și o personalitatea remarcabilă a culturii careiene, fiind membru al Foto-Cineclubului „9 Mai” și al Clubului „Miraj”, alături de membrii acestuia atingând o serie de performanțe deosebite în anii ’70 – ’80.  După o pauză mai lungă, Titus Doboș a revenit, în 2014 cu o expoziție individuală dedicată memoriei mamei sale. A continuat activitatea în domeniul cultural, publicând trei volume memorialistice: „Amalgam”, „Nostalgii pozitive” și „Însemnări târzii de lumini și umbre”. Cu ocazia lansării celui de-al doilea volum, profesorului Titus Doboș i-a fost înmânată „Diploma de Excelență”, din partea Direcției de Cultură a Municipiului Carei, pentru contribuția semnificativă adusă la dezvoltarea vieții culturale careiene. Dupa lupta îndelungată cu o boală crâncenă, profesorul Titus Doboș a încetat din viață la 18 mai 2017.

Expoziția, organizată cu sprijinul familiei lui Titus Doboș, va putea fi admirată și în cadrul manifestării ”Noaptea Muzeelor”, sâmbătă 18 mai, între orele 9-24.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.