Tăriceanu despre USR-PLUS: „sunt copiii securiștilor noștri care vor deveni securiștii copiilor noștri”

 

Călin Popescu Tăriceanu, președinte al ALDE și președinte al Senatului României,  a venit azi la Satu Mare însoțit de doi membri din conducerea centrală a partidului – vicepreședintele Andrei Gerea și secretarul general Daniel Chițoiu – pentru a prezenta sătmărenilor lista candidaților liberal-democrați în alegerile europarlamentare.

După o vizită la fabrica de mobilă „Ardudana” din orașul Ardud, liderii centrali ai ALDE, cărora li s-a alăturat și președintele organizației județene (și candidat, al patrulea pe listă) Ovidiu Silaghi, au susținut o conferință de presă în care au prezentat succint câteva obiective majore pentru îndeplinirea cărora viitorii europarlamentari ai ALDE vor trebui să facă tot ce le va sta în putință în viitorul Parlament European. Acestea sunt:

  • asigurarea obținerii de fonduri suficiente pentru agricultura din România chiar și după preconizata scădere generală a acestora în ponderea bugetului UE
  • asigurarea obținerii în continuare a unor fonduri de coeziune consistente pentru evitarea unor mai mari decalaje economice între țările care fac parte din UE
  • schimbarea unor directive europene (inclusiv în transporturi) care au efecte protecționiste în favoarea țărilor din vestul european și scot astfel din competiția economică firmele românești, ceea ce conduce la concluzia ca „țările din Europa riscă să nu mai fie egale între ele din punctul de vedere al oportunităților”

După ce, în introducere, Călin Popescu Tăriceanu s-a declarat bucuros că se reîntâlnește la Satu Mare cu Ovidiu Silaghi, cu Adrian Ștef și cu ceilalți membri din conducerea județeană a ALDE, el a precizat că viitorii europarlamentari de pe lista partidului vor avea o misiune grea în Parlamentul European, ”aceea de a reprezenta România într-un mod activ și unitar și nu așa cum fac actualii reprezentanți ai PNL” în acest for care mai mult ar fi denigrat România. ”Din păcate, interesul oamenilor pentru aceste alegeri europarlamentare nu este prea mare. Asta se întâmplă pentru că atenția lor este acaparată de scandaluri interne privind corupția și problemele din justiție, La asta s-ar  adăuga și referendumul inițiat de Johannis, referendum care bruiază alegerile pentru Parlamentul European” și la  care, potrivit lui Călin popescu Tăriceanu, ”românii nu doar că nu trebuie să voteze, ci trebuie direct să-l boicoteze”.

Referitor la campania electorală pentru alegerile europarlamentare, aflată în plină desfășurare, liderii Daniel Chițoiu și Andrei Gerea au subliniat din nou faptul că” s-au adus în dezbaterea publică, de către PNL și alianța USR-PLUS, alte teme decât cele care au într-adevăr importanță pentru alegerea viitorului Parlament European” (teme precum lupta anticorupție și referendumul aferent). Dealtfel, intervenind la un moment dat, Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că mai ales cei din alianța USR-PLUS ”sunt copiii securiștilor noștri din trecut care vor deveni securiștii copiilor noștri”. Andrei Gerea s-a arătat îngrijorat de faptul că ”in această campanie există o doză foarte mare de ură, ură introdusă de USR-PLUS și PNL în dezbaterea internă, ceea ce nu este deloc normal. În plus, să nu uităm că roata se învârte, inclusiv în politică, nimeni nerămânând la infinit în aceeași poziție de putere”.

Președintele organizației județene a ALDE (și candidat la europarlamentare) Ovidiu Silaghi a promis că va milita pentru libera circulație a firmelor românești – implicit a celor sătmărene – în spațiul economic european și pentru promovarea unor produse tradiționale autohtone precum pălinca.

Festivitatea de prezentare a listei candidaților ALDE în alegerile europarlamentare va avea loc azi, de la ora 15,30, la Casa de cultură a sindicatelor. ”Vom avea o mare adunare azi la această casă de cultură. Nu e tocmai cel mai frumos edificiu din Satu Mare, dar are cele mai multe locuri în sală. Și simpatizanții ALDE vor fi mulți”, a afirmat Ovidiu Silaghi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.