Proiecte-pilot ale Rotary Club Satu Mare cu trei școli din Satu Mare, Carei și Pișcolt

 

 

sdr

 

 

Din dorința de a sprijini procesul de formare a copiilor de azi și a liderilor de mâine ai societății sătmărene, Rotary Satu Mare a demarat în luna ianuarie 2019 proiectul intitulat „Școala care ne unește”, în parteneriat cu Fundația Noi Orizonturi și cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare.

 În cele 10 școli sprijinite prin acest proiect în următorii 6 ani se va pune accent pe bunăstarea emoțională a cadrelor didactice, buna colaborare cu părinții, integrarea problemelor din viața reală în procesul de învățare a copiilor, precum și pe orientarea profesională mai bună a copiilor, aceste școli devenind ulterior un model de urmat pentru toate școlile din județul Satu Mare.

Școlile gimnaziale sprijinite vor beneficia de formare în domeniul leadershipului, facilitare pentru realizarea strategiei de dezvoltare a școlii, curs acreditat de Ministerul Educației Naționale pentru învățare bazată pe experiențe, program de dezvoltare socio-emoțională și relațională pentru învățători și profesori diriginți (programul Cercul Siguranței), sponsorizare în valoare de 1.000 Euro pentru implementarea unor acțiuni/proiecte din planul de dezvoltare a școlii, schimb de experiență cu alte școli din România etc. 

 Suplimentar, Rotary Satu Mare va oferi sprijin copiilor și părinților acestora prin prezentarea unor modele de carieră la firmele care se alătură ca parteneri în acest proiect, va organiza acțiuni comune cu școala și cu părinții copiilor pentru a înțelege mai bine nevoile și direcțiile de dezvoltare ale pieței muncii și pentru a facilita orientarea profesională a copiilor.

Prima fază a proiectului constă în sprijinirea a 3 școli pilot: Școala Gimnazială Bălcescu – Petofi din municipiul Satu Mare, Școala Gimnazială Nr. 1 din Carei și Școala Gimnazială Pișcolt. Acestea au fost alese în urma unui proces de selecție derulat la începutul anului 2019. În anii următori, celor trei şcoli li se vor alătura alte şapte unităţi de învăţământ, care la rândul lor vor fi sprijinite de Clubul Rotary Satu Mare, dar care vor beneficia deja de experiența primelor trei entități pilot.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.