“Igiena mâinilor” la Satu Mare

Spitalul Județean de Urgență Satu Mare s-a alăturat campaniei mondiale inițiate de Organizația Mondială a Sănătății: „Salvează vieți: Igiena Mâinilor”. Azi, 10 mai, între orele 10.00 – 12.00, în Piața 25 Octombrie a avut loc un eveniment dedicat conștientizării importanței igienei mâinilor în prevenirea infecțiilor.

„Igiena salvează vieți, fiind vorba de igiena foarte simplă, cum este spălatul mâinilor, înainte de masă și după masă, înainte de toaletă și după, și ori de câte ori este nevoie. Ne-a fost prezentat și modul profesionist de-a ne spăla mâinile, lucru care de cele mai multe ori se învață la grădiniță. Poate din lipsă de timp sau de educație, nu toată lumea folosește această procedură și astfel pot să apară infecții. Am putea economisi foarte multe resurse dacă nu ar exista aceste infecții total inutile foarte ușor de contracarat. Prevenția este cea mai ieftină.” a declarant președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, prezent la eveniment.

Alături de președintele Consiliului Județean, la eveniment au participat dr. Paula Mare, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Satu Mare, dr. Macrina Mihai, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică a județul Satu Mare, dar și alte cadre medicale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.