Mesajul ministrului Gabriel Leș cu ocazia Zilei de 9 Mai

Ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, a postat pe pagina sa de socializare un mesaj cu ocazia Zilei de 9 mai.

”Ziua de 9 mai are o triplă semnificație pentru România. Alături de Ziua Independenței , proclamată în anul 1877, românii celebrează astăzi Victoria Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial la 9 mai 1945, dar şi Ziua Europei.

În urmă cu 142 de ani, Adunarea Deputaților proclama independența de stat a României plasând astfel națiunea noastră pe un drum încărcat de provocări, dar glorios, al edificării statale și afirmării pe scena lumii.

În 1945, prin capitularea Germaniei naziste, pe bătrânul continent se punea capăt celei de-a doua conflagrații mondiale. Sfârșitul acestei confruntări viscerale, cu pierderi extrem de însemnate, închidea un capitol dureros din istoria umanității. Rememorăm acest moment și pentru ca tinerele generații sa înțeleagă ca niciun efort în beneficiul păcii nu este de prisos.

De asemenea, în urmă cu 68 de ani, șeful diplomației franceze, Robert Schuman propunea edificarea unei construcții federative în Europa, ce avea să devină un spațiu de securitate și prosperitate, dar și cel mai de succes proiect politic din istorie – Uniunea Europeană.

La multi ani, România!
La multi ani, Europa!” este mesajul ministrului Gabriel Leș.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.