Tot ce trebuie să știți despre ridicarea autovehiculelor

Primăria și Administrația Domeniului Public Satu Mare a început ridicarea mașinilor parcate neregulamentar. Pentru o bună informare precizăm că în cazul depistării unui autovehicul parcat neregulamentar se parcurg următorii pași:
– un polițist local pune pe autoturism o înștiințare prin care i se aduce la cunoștință conducătorului auto că a oprit neregulamentar
– dacă după 5 minute autovehiculul rămâne în același loc, atunci se trece la ridicarea propriu-zisă
– dacă conducătorul auto se prezintă la mașină până în momentul în care autovehiculul se așează pe platformă, atunci sancțiunea este de 300 de lei.
– în caz contrar, pe lângă sancțiunea de 300 de lei, se va plăti și un tarif de transport în valoare de 200 lei
– pentru fiecare zi de depozitare, se aplică un tarif de 50 lei, calculat după 24 de ore de la ridicare
– conducătorul auto este sancționat cu 3 puncte de penalizare
Vechiculul ridicat se restituie de la sediul Transurban Satu Mare, str. Strada Gara Ferăstrău 9 după ce se face dovada achitării tarifului aferent operațiunii (ridicare/transport și depozitare) către ADP Satu Mare (telefon 0261/706802 sau 0733046635).

Vă reamintim că măsura ridicării autovehiculelor se aplică în cazurile în care autovehicul este oprit în stațiile de autobuz, în intersecții și sensuri giratorii, pe treceri de pietoni, pe trotuare și piste de biciclete, în cazuri de blocare a diverselor căi de acces auto, precum și în alte situații, conform legislației în vigoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.