Greva de la Electrolux, faza spre nicăieri

Niciun rezultat în soluționarea grevei de la Electrolux nici după noua întâlnire dintre conducere și sindicate de azi. Ba chiar din contră, se pare că după fiecare întâlnire dintre cele două părți situația, în loc să avanseze în spre o posibilă soluționare, pare să adâncească prăpastia dintre conducerea societății și cei aflați de în stradă. O constatare care vrei nu vrei te face să te gândești și la varianta că cineva de fapt nu își dorește ca această grevă să se finalizeze amiabil și foarte repede. Dacă, cine și de ce probabil vom afla la un moment dat, cert este până atunci că după atâta amar de vreme fără venituri salariale, este foarte probabil ca într-un orizont de timp nu foarte îndepărtat mulți dintre greviști să se îndrepte spre alți angajatori pentru a putea să își întrețină familiile.

 

La ora 10 a avut loc o intalnire intre sindicat si Conducere. Pe scurt , in procesul verbal nu au vrut sa treaca ce a spus Sindicatul la intalnire,ceea ce ne-a pus in postura de a nu semna Procesul verbal al sedintei. A fost de fapt un monolog in care cei doi directori s-au consultat cum sa faca un proces verbal favorabil lor. La cererea noastra sa traca in procesul verbal si ce am spus noi ,despre fapul ca nu au cerut niciodata modificarea CCM au ras . In acel moment eu am simtit ca ramanerea mea in sala ar putea duce la alte dosare penale .Ca atare am plecat ,fara sa semnam un proces verbal. Alte interpretari legale si desfasurararea sedintei o sa va dam maine.” a scris liderul de Sindicat Sorin Faur azi pe Facebook după întâlnirea cu conducerea.

  • Eu spun mai bine ne dam demisia din cuibul asta de neoameni,asta ar trebui sa facem toti cati santem afara in greva nu merita sa ne pierdem timpul sa stam fara salar atatea luni ca alti sa beneficieze de greul nostru.
  • Nu le este frică de Dumnezeu? Uită că în viața totul se plătește mai devreme sau mai tarziu ?De jos e greu să ajungi sus, dar de sus foarte repede poți aluneca jos. Nu se gândesc că pot pierde tot ce au într-o secundă? Își bat joc de atâtea suflete,dar va veni vremea cand și de ei o sași bată cineva joc .
  • Ăștia sint chiar nerușinatii miine ar trebui să ne băgăm toți demisia să vadă ei ce o să facă fără noi noi ne mai găsim un loc de munca dar oare ei vor mai găsi oameni ca noi

sunt doar o mică parte din mesajele postate pe Facebook de greviști.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.