Cum să faceți față unei tornade la volan

Echipa paginii de facebook Treaz la volan vine cu câteva sfaturi prețioase în cazul în care vă aflați la volanul autovechicului și sunteți surprinși de o tornadă.
Iată câteva recomandări de siguranţă:
1. Un vehicul este unul dintre cele mai periculoase locuri în care vă puteți afla în caz de tornadă. În general, se recomandă, în funcţie de situaţie, să încercați să vă îndepărtați de tornadă sau să căutați adăpost într-o clădire cât mai repede.
2. Dacă tornada este la distanţă, îndepărtați-vă de traiectoria ei în unghi drept (ex: dacă tornada se deplasează spre est, schimbați direcţia către sud sau nord).
3. Dacă rafalele de vânt sunt foarte puternice, părăsiți drumul, parcați maşina într-un loc cât mai sigur şi cautați adăpost în apropiere: într-o clădire solidă sau sub pământ, dacă este posibil – restaurante, magazine etc.
4. Dacă nu puteți părăsi maşina pentru că tornada este iminentă, opriți în afara drumului. Rămâneți cu centura de siguranţă. Acoperiți-vă capul cu mâinile şi cu o pătură (sau o haină) şi stați sub nivelul geamurilor.
5. Dacă nu vă puteți îndepărta de tornadă şi există în apropiere o zonă semnificativ mai joasă decât drumul (un şanţ, o adâncitură în pământ), coborâți din maşină şi întindeți-vă pe jos în acest loc, acoperindu-vă capul cu mâinile.
6. Nu vă adăpostiți şi nu opriți maşina sub poduri sau în tuneluri. Rafalele de vânt sunt şi mai puternice în aceste zone.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.