10 blocuri din Negrești Oaș reabilitate pe bani europeni

Primarul Aurelia Fedorca a semnat, joi, 25 aprilie, contractul de finanțare pentru reabilitarea a 10 blocuri de locuințe din orașul Negrești-Oaș, în cadrul proiectului „Creșterea eficienței energetice a blocurilor de locuințe din orașul Negrești-Oaș – Lot 1”.

Valoarea totală a contractului de finanțare este de 6.864.818, 09 lei , din care valoarea eligibilă nerambursabilă este de 3.984.291.49 lei, adică 60%.

Cererile de finanțare pentru reabilitarea blocurilor de locuințe au fost depuse în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 3 “Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon”, Prioritatea de investiții 3.1 – Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructuri publice, inclusiv clădiri publice, și în sectorul locuințelor. Operațiunea A: Clădiri rezidențiale”.

În cadrul proiectului vor fi reabilitate termic următoarele blocuri de locuințe: C 1 – Strada Victoriei; Bl 2; C 2 Strada Victoriei; Bl 8; C 3 Strada Salcâmului; Bl 1; C 4 Strada Salcâmului; Bl 2; C5 Strada Salcâmului; Bl 3; C6 Strada Victoriei; Bl 34; C 7 Strada Victoriei; Bl 35; C 8 Strada Victoriei; Bl 36; C 9 Strada Trandafirilor; Bl 13; C 10 Strada Trandafirilor; Bl 16.

Investiția vizează următoarele tipuri de lucrări: lucrări de reabilitare termică a elementelor de anvelopă a clădirii; izolarea termică a fațadei – partea opacă; izolarea termică partea vitrată; termo-hidroizolarea acoperișului tip terasă; izolarea termică planșeu peste subsol; izolarea termică a planșeului ultimul nivel; lucrări de instalare a unor sisteme alternative de producere a energiei; lucrări de înlocuire a corpurilor de iluminat existente cu corpuri de iluminat cu eficiență ridicată, în scopul reducerii consumurilor energetice din surse convenționale și a emisiilor cu gaze cu efect de seră.
Primarul Aurelia Fedorca a declarat că semnarea proiectului este un pas important atât pentru negreștenii care locuiesc în aceste blocuri, cât și pentru oraș, care își va îmbunătăți aspectul.

”Prin semnarea acestui contract facem un pas mare înainte pentru modernizarea orașului și îmbunătățirea nivelului de trai. După implementarea acestui proiect, condițiile de locuit din aceste 10 blocuri se vor schimba esențial, iar prin aspectul lor vor contribui la îmbunătățirea imaginii orașului nostru. Urmează ca în perioada următoare să semnăm contractul de finanțare și pentru Lotul 2, care cuprinde reabilitarea a încă 10 blocuri. Astfel, 20 de blocuri din cele 50 pe care le avem în orașul Negrești-Oaș vor fi reabilitate până la finalul anului 2020”, a precizat primarul Aurelia Fedorca.
Perioada de implementare a proiectului este din 25.04.2019, data semnării contractului de finanțare, până la data de 31.12.2020.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.