PSD Satu Mare susține propunerea prefectului Darius Filip

PSD Satu Mare susține propunerea prefectului Darius Filip de a declara 19 Aprilie zi oficială a județului și orașului Satu Mare.

”Ca urmare a propunerii publice venite de la reprezentantul Guvernului în județul Satu Mare – prefectul Darius Filip, salutăm ideea acestuia de a propune adoptarea unei Hotărâri de Consiliu Local prin care ziua de 19 Aprilie să fie declarată zi oficială a județului și a municipiului Satu Mare .

Având în vedere, pe de-o parte, importanța istorică a acestei zile pentru Satu Mare, dar, pe de altă parte, și bucuria cu care au primit satmarenii evenimentul împlinirii a 100 de ani de la intrarea Armatei Romane în municipiul Satu Mare, vedem oportunitatea de a susține și, dacă e necesar, de a iniția o astfel de hotărâre„ – a declarat președintele executiv al Organizației Municipale PSD Satu Mare, consilierul local Ciprian Crăciun.

„La 19 aprilie, am sărbătorit 100 de ani de la eliberarea Sătmarului de către Armata Română și instaurarea administrației românești. Festivitățile impresionante, parada militară, dar mai ales bucuria și emoția sătmărenilor care au participat la evenimentele din 19 aprilie au făcut din Satu Mare, pentru o zi, așa cum am mai spus, capitala simbolică a României. Ziua în care Sătmarul a devenit liber și românesc merită sărbătorită în fiecare an. Susțin din toată inima demersul prefectului județului nostru!” – a declarat și deputatul PSD de Satu Mare, Ioana Bran.

Prefectul județului Satu Mare, Darius Filip, a propus public Consiliului Județean Satu Mare și Consiliului Local Satu Mare să adopte o hotărâre prin care să declare 19 Aprilie zi oficială a județului și orașului Satu Mare, având în vedere importanța istorică deosebită a momentului și văzând reacțiile sătmărenilor la sărbătoarea din 19 Aprilie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.